Екс-головлікар Ульяновської райлікарні заявляє, що ті, хто вибивав із нього заяву на звільнення, вийшли сухими з води

,

2281Цій історії вже півтора року. «КП» писала, як у березні 2014-го представники так званої Народної ради в Ульяновці вибивали з головного лікаря районної лікарні заяву на звільнення. Тоді Олександр Ткаленко пішов із посади. Але те, що сталося в його кабінеті, пам’ятає добре і хоче справедливого покарання для політичних рекетирів. Однак Феміда, каже він, таки дійсно сліпа. Нині суд готовий відпустити нападників!

«КП» розповідала, що після тих подій ульяновські судді відмовилися розглядати справу, тож за діло взялися голованівські. Політичним рекетирам дали три роки умовно та по десять тисяч гривень моральної компенсації постраждалому.

– Ільченку Ігорю Віталійовичу призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. До нього застосовано статтю 75 Кримінального Кодексу України та звільнення від відбування покарання і встановлення ­іспитового терміну на один рік і шість місяців. Колкова Владислава Леонідовича також звільнено від відбування покарання, призначеного судом, із іспитовим терміном один рік і дев’ять місяців, – коментувала раніше суддя Голованівського райсуду Леся Ярова.

Тоді Ткаленко заявив «КП», що рішення суду цілком задовольнило його. А от тих, хто опинився на лаві підсудних, вочевидь, ні. На адресу екс-головного лікаря посипалися погрози.

– Після суду повідомлення на телефон скидали. Писали всякі гадості. У мене вся сім’я жила в страху. Якщо вони не подадуть апеляцію, вирок набуває чинності через місяць, – казав тоді Ткаленко.

Та припущення медика справдились: адвокати нападників оскаржили рішення суду.

– Вони подали апеляцію. Я на засідання не ходив, був лише мій адвокат. Але потім мені прийшло рішення суду, де вказано, що один із нападників – великий меценат, а інший – учасник бойових дій та інвалід війни. Через це їм змінили статтю покарання, – обурюється Ткаленко і додає, що терпець увірвався тоді, коли один із нападників узагалі подав на амністію. – Один із них потрапляє під амністію, бо є учасником бойових дій та інвалідом війни. Як йому могли дати цей документ, якщо він реально не брав участі у бойових конфліктах? Він собі «зварганив» інваліда війни, а тепер амністується…

Екс-головний лікар райлікарні каже, що так просто справу не залишить і далі домагатиметься реального покарання для винних.

– Я хочу, щоб це було чесно і правдиво. У мене двоє синів воювали у Широкино й аеропорту. Один – доброволець, інший служив у Збройних силах. Менший син отримав поранення в голову, зараз проходить реабілітацію. Але він не має статусу, бо відсутній закон про добровольчі батальйони. Він через суди має доводити, що воював... А цей товариш має статус! Хіба це справедливо?! Він хоче просто, щоб його жаліли. Але я так не можу, розумієте? До мене дев’ять чоловіків п’яними увірвалися в кабінет, влаштували дебош і вийшли сухими з води! Так не може бути! Вони мають відповісти! – наполягає Ткаленко.

За словами постраждалого, незабаром має відбутися ще одне засідання апеляційного суду.

– Я хочу, щоб винних покарали. Я хочу, щоб усе було по закону, – заявив насамкінець колишній головлікар Ульяновської ЦРЛ.

 

e-max.it: your social media marketing partner