Кураторський квартет: чотири міста отримали наставників від Ніколаєнка

,

241Очевидно, керівництву регіону остаточно увірвався терпець. Відсутність чіткої вертикалі влади, неспроможність міст обласного підпорядкування повноцінно вирішувати проблеми своїх мешканців водночас з їхнім небажанням реагувати на потреби людей призвели до того, що голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко прийняв рішення підсилити команди управлінців Кіровограда, Знам’янки,Олександрії і Світловодська своїми людьми – досвідченими і перевіреними.


І хоча очільник регіону говорить, що призначення кураторів не означатиме перекладання проблем із хворої голови на здорову, все ж можна припустити, що значну частину питань таки доведеться «тягти» на собі саме заступникам голови ОДА. Підставлятимуть плече міським головам і міськвиконкомам Олександр Чернявський, Віктор Серпокрилов, Ярослав Арсірій і Віктор Рєзнік. Натомість Галина Пастух – гуманітарний заступник – і надалі працюватиме над реалізацією соціальних ініціатив Президента.

 

Кіровограду – Чернявського
Взаємовідносини між областю і обласним центром ніколи не були простими. Хронічні протиріччя між мерією і тими, хто приймав пост голови ОДА, швидше нагадували холодну війну. Переломити ситуацію вдалося Сергію Ларіну. Той одразу заявив, що автономій у регіоні не буде – всі працюють у єдиній команді.
Прихід Олександра Саінсуса, за якого проголосувало майже 20 тисяч кіровоградців, вселяв надію. Але бути ефективним керівником заводу-флагмана і керувати містом із чверть мільйонним населенням, як показала практика, речі різні. Жителі обласного центру все частіше скаржилися на міські проблеми, просячи при цьому допомоги з їхнім вирішенням обласне керівництво. Зрештою, на початку цього року для укріплення команди міських очільників із Новгородки до Кіровограда працювати першим заступником мера переїздить Володимир Каніщев, а з ним у якості заступників на передову виходять Сергій Поліщук – екс-директор облавтодору і Вадим Дрига – депутат Кіровоградської міської ради.
Тепер же до цієї команди за наказом Андрія Ніколаєнка в якості куратора приєднується Олександр Чернявський. В облдержадміністрації він відповідає за ЖКГ, промисловість і транспорт. По суті, за найбільш проблемні питання і для Кіровограда.

 

Знам’янці – Серпокрилова
Вирішенню проблем жителів міста залізничників допомагатиме перший заступник Ніколаєнка Віктор Серпокрилов. Ситуація у Знам’янці приблизно така ж, як і в обласному центрі, - люди скаржаться на погані дороги, житлово-комунальне господарство, а місто в цілому потребує додаткових ресурсів. Після пертурбацій на залізниці, Знам’янка втратила серйозну суму надходжень до бюджету. Тому на досвід Віктора Серпокрилова – економіста і фінансиста зі стажем – там особливо розраховують.

 

Олександрії – Арсірія
Порівняно з іншими містами обласного підпорядкування, Олександрії більш-менш вдалося реалізувати реформи ЖКГ і транспорту. Нині досвід міста шахтарів ставлять у приклад, а тамтешній мер Степан Цапюк попри свою одіозність і різні скандали та конфлікти, пов’язані з ним, на непоганому рахунку. Утім, існує ряд питань, на які олександрійська влада не поспішає (можливо, взагалі не хоче) відповідати городянам. Відтак, шукати на них відповіді доведеться саме заступнику голови облдержадміністрації Ярославу Арсірію. Основний його напрямок діяльності в облдер-жадміністрації – будівництво, аграрний сектор, питання екології.

 

Світловодську – Рєзніка
У липні світловодські активісти заявили про те, що меру Юрію Котенку – час на пенсію. Скликали навіть громадськість на відповідну акцію. Головна причина – катастрофічний стан доріг і завищені комунальні тарифи. Утім, городяни без заминки назвуть і ряд інших проблем, головною з яких є повна стагнація міста на березі Кременчуцького водосховища .
Починаючи з 2000-х, Свіловодську на керівників не щастило. Після того, як міська рада висловила недовіру Павлу Солодову, місто чотири роки жило без керівника. І хоч Верховна рада кілька разів призначала вибори – грошей на організацію голосування не було. Лише у 2010-му головний лікар Світловодської центральної лікарні стає міським головою. За рік діяльності Юрій Котенко поставив собі «тверду трієчку», а в 2012 – провалив презентацію програми «Центральний регіон-2015». Тоді ж обласна влада вирішила укріпити команду Котенка – Ларін віддав свого заступника Сергія Яременка. Однак той з посади першого заступника пішов працювати на ГЕС. Сьогодні, призначивши Віктора Рєзніка, досвідченого менеджера – Ніколаєнко дав чітко зрозуміти, що влада регіону готова слухати і чути людей.

e-max.it: your social media marketing partner