Сергій Ларін: Влада забула про людей. Ми – ні!

,

2374Екс-очільник Кіровоградщини, а нині народний депутат Сергій Ларін іде на вибори в облраду першим номером у списку «Опозиційного блоку». Він каже, якщо люди підтримають його, готовий навіть відмовитися від мандата парламентарія й знову займатися розвитком області.

Сергію Миколайовичу, коли ви очолили список «Опозиційного блоку» у Кіровоградську облраду, багато хто здивувався цьому рішенню. Чому ви вирішили повернутися?

Сергій Ларін: Сьогодні Україна, безумовно, перебуває у кризі. У влади є два пояснення, чому так відбувається. Перше – військові втрати економіки. Друге – «поперед­ники». Я вважаю, що справжні причини кризи зовсім інші. Пам’ятаєте, кілька років тому ми будували нові підприємства, створювали робочі місця, відкривали соціальні магазини й аптеки, відроджували дитячі садочки і школи, встановлювали майданчики, дбали про ветеранів і робили все можливе, щоб Кіровоградщина розвивалася.­ У нас працювала програма «Центральний регіон», яка складалася із пропозицій жителів області, людей, яким небайдужа Кіровоградщина. Але чинній владі вистачило усього півтора року, щоб усе знищити! Поки всі дивилися, як вони руйнують пам’ятники, вони насправді руйнували економіку і соціальну сферу.

Сьогодні області потрібна програма відродження, а органам влади – професіонали, а не ті, хто нині сидить у кабінетах, у які потрапив за партійними квотами, не маючи ані досвіду, ані бажання працювати на людей.

Команда «Опозиційного блоку», яку я веду на вибори, має за плечима реальні і конкретні справи. Ми показали, що вміємо працювати на людей. І завдання, яке ми ставимо перед собою, – відродити регіон.

Ви неодноразово зазначали, що постійно тримаєте контакт із жителями області. З чим до вас звертаються люди?

Сергій Ларін: Щодня до мене звертаються люди, і особисто, і через мою депутатську приймальню у Кіровограді, і по телефону скаржаться на ситуацію в країні. За останніх півтора року люди просто катастрофічно збідніли. Ціни й тарифи постійно зростають, але зарплати і пенсії на реальний рівень інфляції ніхто не піднімає. Ми ж починали процес створення соціальних магазинів і аптек. Але замість того, щоб їх продовжувати, зараз влада закинула ці проекти, а соціальний магазин узагалі перетворився на пародію. Найголовніше, що влада відсторонилася від людей, не хоче і не здатна допомагати тим, хто цього потребує!

Дуже багато звернень щодо затримки зарплат…. Я вважаю, що влада має впливати на усі підприємства, щоб вони вчасно і в повному обсязі сплачували зарплату. Ті, хто не виплачує зарплату, повинні відповідати за це і перед людьми, і перед законом. Свого часу я постійно тримав це питання на особистому контролі. Зараз заборгованість зросла в рази і влада нічого не робить.

Ще один момент – безробіття. Ми створювали робочі місця і робили все можливе, щоб залучити на Кіровоградщину якомога більше інвестицій. І що ми маємо сьогодні? Тиск на малий і середній бізнес, рейдерські захоплення…

Влада забула про людей. Ми – ні!

Тому, йдучи на вибори, ми виокремили кілька ключових завдань.

По-перше, завершити в області реалізацію пріоритетних проектів із програми «Центральний регіон-2015». Стратегічні напрямки: аграрне виробництво, переробна промисловість, будівництво доріг і соціального житла, охорона здоров’я, альтернативна енергетика. Це і економіка, і робочі місця, і зарплати.

Друге. Необхідно відродити наші соціальні ініціативи – «Соціальна аптека», «Соціальний магазин». Під час моєї останньої поїздки у Кіровоград я був неприємно вражений тим, що залишилося від соціального магазину. Ми його створювали, щоб люди могли купувати якісні, але дешеві, продукти від нашого виробника. Тепер цього немає.

Переконаний, вибори докорінно змінять ситуацію. Достатньо, щоб керівниками територій знову стали досвідчені управлінці. Після проведення Конституційної реформи більше повноважень матимуть місцеві органи самоврядування – ради. І обласній раді відводиться ключова роль – їй перейдуть основні управлінські повноваження регіоном.

Це означає, що той, хто очолить обласну раду – буде фактичним керівником регіону. Ви готові знову стати до цієї роботи?

Сергій Ларін: Я готовий відмовитися від мандата парламентарія, щоб знову працювати на Кіровоградщину, на її жителів! Разом зі мною на цих виборах від «Опозиційного блоку» йде сильна команда, це фахівці, які знають область, знають потреби і проблеми людей. Ті, хто так само, як і я, прагне змін у країні і відродження Кіровоградщини.
e-max.it: your social media marketing partner