Андрій НІКОЛАЄНКО: Повернень у дев’яності не буде!

,

268Як уже повідомляла «КП», люди спортивної статури штурмували Кіровську районну раду у Кіровограді. Штурм відбувся у день, коли віряни святкували яблучний Спас. З півсотні бритоголових молодих людей спортивної статури, увірвалися до приміщення і намагалися вибити двері голови ради Олександра Рацула. Очевидці розповідають, що значна частина нападників була у нетверезому стані. Вони кричали у гучномовець і погрожували як керівнику району, так і його родині розправою. Усе це відбувалося на тлі того, що Кіровська райрада поцікавилася діяльністю свого комунального підприємства, яке входить до приватної корпорації «ХХІ століття» і яке упродовж багатьох років поспіль відмовляється звітувати про свою роботу. До речі, журналістам вдалося з’ясувати, що серед нападників були працівники дендропарку і за участь у штурмі їм платили по 30-40 гривень.


– Позиція Кіровської райради цілком зрозуміла – керівництво абсолютно законно хоче отримати звіт про діяльність комунального підприємства. Подив викликає інше – неадекватна реакція директора КП «Парк культури та відпочинку імені 50 річчя Жовтня», який замість того, щоб прийти і розповісти, чим займається останні п’ять років, виводить на штурм райради п’яних молодиків. Але я хочу запевнити, що ніяких потрясінь і повернень у дев’яності, не буде! Цього ми не допустимо! Всі, хто причетний до нападу на Кіровську райраду, а ми знаємо, що це організована акція, відповідатимуть за скоєне за законом, – заявив Андрій Ніколаєнко і зауважив, що можна було б спо-діватися на порядність директора комунального підприємства, однак біографія останнього – відповідальність перед законом за вимагання хабара – не дає цього зробити.


Водночас керівник області запевнив, що сьогодні питання про закриття дендропарку чи про зміну його роботи ніхто не ставить. Люди, як відпочивали там, так і відпочиватимуть.


– Нині цікавить ряд питань і головне з них – яким чином комунальне підприємство перейшло у приватну власність?! Громада має почути відповідь, – уточнив він.


При цьому Андрій Ніколаєнко повідомив, що наразі правоохоронні органи з’ясовують всі обставини захоплення приміщення.


– Ми маємо конкретні факти того, як і хто керував цими молодиками… Люди напідпитку увірвалися в адміністративне приміщення, погрожували посадовим особам… За це є кримінальна відповідальність. І мені хотілося б звернутися до тих, хто брав участь у цьому: ви подумайте, ті хто вас сьогодні туди направив, завтра від вас же і відмовляться, – заявив голова облдержадміністрації.


Нагадаємо, директор згаданого комунального підприємства Віталій Бєлов переконує, що нічого не знає про потребу відзвітувати перед Кіровською районною радою. Він також говорить, що про штурм йому нічого не відомо, як і про те, що учасникам пікету платили гроші… Більше того, Бєлов каже, що орендарі дендропарку не повинні(!) і не збираються платити кошти до бюджету за займані майже 45 гектарів, оскільки КП «Парк культури та відпочинку імені 50 років Жовтня» звільнено від земельного податку.

e-max.it: your social media marketing partner