Кіровоградський «УДАР» під ударом

,

368У Кіровоградській організації політичної партії Віталія Клічка «УДАР» давно не все в порядку, пишуть «Новини Кіровоградщини». Чи то розкол, чи розвал, чи й зовсім руїна.

 

А все так гарно починалося... Гарні обіцянки, красиві слова. Цими обіцянками вони і заманили до себе певну кількість людей, а потім… потім їх «кинули». Кинули на гроші. За роботу під час виборчої кампанії хлопці і дівчата, чоловіки і жінки не отримали нічого. Про цей кидок обласного рівня не знав і не писав тільки ледачий. Ані пікети, ані публікації в місцевих ЗМІ нічим не допомогли людям. Більше того, звернення до центральних органів партії не допомогло.

 

А тут ще одна біда спіткала міську і разом із нею обласну організації. З минулої весни громадськість міста підігрівалася чутками, публікаціями та розмовами про перехід партійної структури під контроль одного, відомого своїми політичними перебіжками, «діяча» і підприємця Миколи Онула.

 

Говорили-балакали, багато хто із свідомих партійців не вірив навіть у можливість цього перевороту, а на ділі все саме так і сталося. Тихцем, онуловці провели підпільну партійну конференцію, на яку навіть не пустили членів партії та журналістів, проголосували за відставку з посади голови міської організації Ігоря Козуба, посадили свою людину у крісло керманича міським «УДАРом» і, навіть, оголосили про створення депутатської фракції у міськраді. Все, як за сценарієм про рейдерські захоплення чи «віджимання» бізнесу.

 

В свою чергу, більшість первинних осередків не погодилася із такою зміною орієнтації і провела альтернативну конференцію. По правді, ця конференція вже більш була схожа на справжню і легітимну. На відміну від онуловської сюди журналістів пустили і всіляко «підгодовували» інформацією. Під час партійного зібрання, яке організував Козуб, були оприлюднені деякі факти, що проливають світло на чорні схеми агресорів. Пан Козуб зі своїми прибічниками не соромився у виразах, називаючи їх загарбниками, а обласне керівництво партії – зрадниками і відступниками. Також розповів, що деякі представники партії не погодилися бути присутніми на конференції по причині залякування останніх. Кажуть, їм погрожували по телефону, намагалися зламати. Деякі із них навіть прийняли рішення вийти із лав «УДАРу».

 

Ще раніше, під час прес-конференції Ігор Козуб, зокрема, прокоментував партійну конференцію, що відбулася 5 вересня: «Я можу сказати те, що відбулася маса непорядних речей і у мене навіть немає великого бажання про це говорити. Я дякую тим однопартійцям, які не прийняли участь у цьому фарсі».

 

Ігор Козуб повідомив, що навіть голова обласної організації Ревенко не був присутнім на цій конференції. «А знаєте чому? Тому, що знав, що вона нелегітимна, неузгоджена. Наразі відбувається дискредитація партії в цілому», - казав Козуб.

 

Провину за «продаж» міського осередку Ігор Борисович перекладає на голову обласної організації Анатолія Ревенка, «куратора» області від «УДАРу» Олександра Баглія та ще декількох керівників із обласної організації. Саме з їх вини, на думку ударівця, відбулося захоплення організації.

 

Але всі ці порушення мало турбують Анатолія Ревенка. Схоже, що він вже отримав гроші за продаж організації і зробить все можливе і неможливе, аби догодити новому спонсору.

 

Цікаво, що Ревенка, Баглія і Козуба пов’язували довгі роки дружби та співпраці. Ігор Борисович неодноразово підтримував голову обласного «УДАРу», надавав приміщення для організації, допомагав матеріально, тощо. Зрада Анатолія Ревенка стала неприємною несподіванкою як для Козуба, так і для багатьох партійців.

 

Сам же Анатолій Ревенко разом із своїми новими друзями провів прес-конференцію. Якщо говорити по правді, то зустріч із журналістами була жахливою. Такого хамського поводження вже ніхто і не пам’ятає. Місцеве керівництво партії «УДАР Віталія Кличка» показало, в якому тоні вони готові співпрацювати з журналістами. З самого початку журналісти поцікавилися, коли будуть проведені всі розрахунки з людьми, які працювали на партію на минулих парламентських виборах?

 

Анатолій Ревенко відповів чітко і коротко: «Усі зобов’язання, які має виборчий штаб політичної партії «УДАР Віталія Кличка» по парламентських виборах, що проводилися минулого року, виконуються і будуть виконані в повному обсязі до кінця цього місяця». Як розповіли люди, які так і не дочекалися грошей, все це виявилося черговою брехнею.

 

Немає сенсу переповідати всі перипетії тієї зустрічі, поведінка цих панів розкрила очі на партійну верхівку на чолі із Ревенком. Неповага до законів, до преси наробила багато галасу у місті та області. Та багато хто із нас для себе зробив висновок – там далеко не все так безхмарно.

 

Цікаво, що центральна рада партії Кличка не реагує на «ситуацію», що склалася у міській організації. Немає гучних заяв, не відряджаються до регіону представники центрального апарату з «перевіркою справ на місці». Нібито нічого і не відбувається. Все як треба. Виходить, все і всіх влаштовує. У Кіровограді невідомими особами розповсюджуються листівки з компроматом на нових лідерів міського «УДАРу», де чітко розписані «заслуги» та «буремне кримінальне минуле» деяких новоявлених УДАРівців. Як одна так і інша сторона розпочали атаку на конкурентів вже із застосуванням поліграфії. Йде війна, війна до останнього патрону. В принципі, і з надрукованим не можна не погодитися. Адже нещодавно набув чинності вирок, винесений «новоспеченому» члену фракції «УДАР» у міській раді Любові Виноградовій, за статтею кримінального кодексу – хабарництво. А ще один її «однопартієць» та член тієї ж фракції Віталій Бєлов, у 90-ті, був засуджений за рекет.

 

Годі й думати, що цим все і закінчиться. Можливо, на більш вищому рівні подумують вже про продаж і обласної організації. Адже з міською все вийшло майже без пострілів. Так, погаркали один на одного, розповіли «правду» пресі, а загалом керівник обласної організації переконаний, що все гаразд. Головне догодити тим, хто платить та «занести десятину» до Києва.

 

Здається, на нас ще чекає продовження цієї «захопливої» історії.

e-max.it: your social media marketing partner