Мер Світловодська повернувся, бо на нього тисли?

,

373Міський голова Світловодська Юрій Котенко подав у відставку. У вівторок на початку сесії міськради він зачитав з трибуни заяву на звільнення і пі-шов… Утім, за якийсь час передумав.

 

Свідком цього стали зо три десятки депутатів та заступник голови ОДА, куратор Світловодська Віктор Рєзнік.
Депутати кажуть – ніщо не віщувало «біди». Ще напередодні та вранці сесійного дня Юрій Котенко разом із секретарем міської ради обговорювали порядок денний сесії. І тут раптово – відставка!


– Прошу дати погодження на моє звільнення із займаної посади з 25 вересня 2013 року за власним бажанням, – зачитав заяву очільник Світловодська і покинув залу.


Від почутого депутатський корпус прийшов у легкий ступор. Як реагувати на почуте – ніхто не знав. Зрештою, звернулись до регламенту. У документі чітко прописано: у разі добровільного звільнення з посади міським головою, ніхто на його наміри впливати не може, єдине, за законом, депутати повинні проголосувати з приводу заяви.


У чому ж причина звільнення, сам Котенко не пояснив. Депутати припускають, що причиною могло стати нервове напруження і тут же додають: скоро мер одумається. І, як виявилося, були праві. Після гучного оприлюднення заяви Юрій Котенко дійсно передумав залишати посаду.


Інтернет-видання «Світловодськ» пише, що невдовзі після сесії відбулося засідання фракції Партії регіонів у міськраді. Там Котенко перепросив за необдуманий вчинок і запевнив присутніх, що залишатиметься головою міста і надалі.


«КП» намагалася зв’язатися телефоном із Юрієм Котенком, аби з перших уст отримати коментар з приводу події. Однак усі спроби додзвонитися до нього були марними – міський голова Світловодська не відповідав.


Насправді рішення Юрія Котенка піти з посади було цілком адекватним. По-перше, місто потребує нового, більш жорсткого і якісного менеджерського підходу, а по-друге, йому самому очевидно, набридло бути заручником ситуації, якою управляє не він сам, а тамтешній впливовий бізнесмен. А з огляду на те, що Котенко передумав, той самий бізнесмен, певно, знайшов нові аргументи, аби міського голову повернути до виконання обов’язків.

 

e-max.it: your social media marketing partner