Чотири нокдауни Росії від України

,

404Чотири нокдауни за 12 раундів, синець під оком і чимало джебів та клінчів Олександру Повєткіну завершилися впевненою перемогою українця. Володимир Кличко вкотре довів – він найкращий боксер планети за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. За поєдинок наш боксер отримає близько 17 мільйонів доларів. Утім, цей боксерський поєдинок ще задовго до зустрічі на ринзі охрестили політичним.

 

Попри те, що у Повєткіна була шалена підтримка, адже двобій проходив у московському спорткомплексі «Олімпійський», йому так і не вдалося перемогти українського суперчемпіона.

 

Не додали вправності російському «Витязю» в золотих трусах і вигуки «Саня, давай!», «Саня, мочи його!», «Саня, кончай його!» – упродовж бою Повєткін часто падав, не витримуючи натиску Кличка­молодшого.

 

Для росіянина ця поразка стала першою у професійній кар’єрі. До цього він здобув 26 перемог поспіль, причому 18 закінчилися нокаутом.

 

Однак події на ринзі – то лише видима частина двобою. На боксерських форумах, у соцмережах градус напруженості зашкалював. Навіть проводилися паралелі між майбутнім поєдинком і геополітичним вибором України. Додавало інтриги й те, що нібито на бій мав прийти президент Росії Володимир Путін, який 7 жовтня святкував свій день народження. Але на трибунах його так і не побачили.

 

До речі, гімн Росії перед початком поєдинку ввірили виконувати Йосипу Кобзону. Український же гімн співала Джамала. Згодом виконавиця розповіла, що їй дуже погано організували вихід.

 

– Шкода, що дуже погано був організований мій вихід на сцену. Мені не пояснили, ні де камери, ні де мені стояти. Це нонсенс для заходу такого рівня. Мало того, мені ще й мікрофон тричі міняли перед виходом. Той, який мені в результаті дали, це взагалі, не побоюсь цього слова, якась «совдепія», – прокоментувала Джамала.

 

Окрім того, за словами співачки, їй відмінили вушні монітори, бо сказали, «що буде Путін».

 

– Я співала і одночасно боролась із почуттям, що от­от заплачу – бути в команді, бути на рингу – це такий стрес, від якого дух перехоплює. Я намагалась всю енергію помістити в кожне слово. Звичайно, легше вийти і заспівати під фонограму, як це зробив Кобзон. При тому, що його фонограма була 20­літньої давнини з його молодим ще голосом, – розповіла співачка і додала, що набагато справедливіше співати наживо.

 

 

– Після того, як я заспівала гімн, так вийшло, що мене випадково посадили у табір Повєткіна. Там усі кричали «Повєткін!» і лише я одна вболівала за Кличка. Проте неприязні я не відчувала. Більше того, десь після п’ятого раунду деякі прихильники Повєткіна казали: «Саня, здавайся! Просто лягай», – розповіла Джамала.

 

– Звичайно, ідеальним варіантом для Росії було б, якби Повєткін переміг, але цього не відбулось, і для них це велика трагедія. Їм просто потрібно було довести, що Росія найкраща, – говорить співачка.

 

Дійсно, поразка Олександра Повєткіна, а точніше перемога українця Володимира Кличка, – як ляпас сусідам. Принаймні так сприйняли результат поєдинку росіяни. Один за одним вони почали поливати брудом переможця.

 

Наприклад, екс-­боксер Микола Валуєв заявив, що його дружина Галина – не тільки за дискваліфікацію Володимира Кличка, а й за те, щоб його взагалі вигнати з боксу…

 

За такий шквал образ на адресу Кличка­молодшого з боку сусідів, українські інтернет­користувачі відреагували купою дотепних фотожаб, у яких затролили Повєткіна, назвавши його «котлетою по­київськи», ну а Володимиру подякували за перемогу.

 

 

401 402

e-max.it: your social media marketing partner