У бій ідуть одні старики: кіровоградські пенсіонери стали маріонетками в руках бандитів

,

417У вівторок кіровоградські депутати Віталій Бєлов (відомий  своїм кримінальним минулим екс-директор КП «Парк культури та відпочинку імені 50 років Жовтня») та Сергій Горбовський (товариш бізнесмена Онула та псевдоочільник міського осередку «УДАРу») не дали голові райради Олександру Рацулу провести сесійне засідання. Допомогли їм у цьому кіровоградські пенсіонери. Самі того не розуміючи, вони стали пішаками в брудній грі без правил онулівських ставлеників.

 

 

Примарні 29 тисяч

Минулих вихідних сотні жителів обласного центру на мобільні телефони отримали смс-повідомлення з невідомих номерів із закликом у вівторок, 8 жовтня, прийти на пікетування Кіровської райради на захист дендропарку. Однак навіть масова смс-розсилка та запрошення у соціальних мережах не допомогли онулівцям зібрати бодай сотню кіровоградців. Під стіни райради прийшли лишень зо два десятки пенсіонерів. Куди поділися ті 29 тисяч городян, які начебто своїми підписами висловили готовність лягти кістьми за дендропарк, – залишається загадкою.

 

Ти хто такий?

Близько дев’ятої години ранку 8 жовтня переважно бабусі і кілька дідусів організовано підійшли до дверей Кіровської райради. Рівно о пів на десяту, як і анонсувалося в смс, вони розпочали свою акцію. На  запитання журналістів пенсіонери в один голос відповідали, що прийшли, аби не допустити захоплення парку. Однак ким саме, і з якою метою, – ніхто з них пояснити не міг.

– Ми хочемо, щоб директором дендропарку став Бєлов! – кричали пенсіонери. Та цікаво, що коли сам герой, за якого горою стали літні люди, прийшов до райради, з’ясувалося, в обличчя його мітингувальники не знають. «А хто ви?» – запитали у Бєлова пенсіонерки. І тільки тоді, коли він представився, зрозуміли, що це саме.

Проте старенькі не знали Бєлова не тільки в обличчя. Почувши про його кримінальне минуле та судимість, жіночки були відверто вражені. «Та ви що? А на вигляд наче нормальний парєнь», – дивувалися, підводячи брови.

– Ми хочемо, щоб дендропарку поставили оцінку «п’ять», – завзято продовжували вигукувати бабусі. Однак на запитання, куди поставити оцінку, хто та навіщо це має робити, вони розгублено мовчали.

– Оцінку «незадовільно» поставлено не дендропарку, а колишньому директору «Парку культури та відпочинку імені 50 років Жовтня» Віталію Бєлову, який відмовився звітувати про роботу підприємства. А парк був, є і далі буде існувати. Віталій Бєлов і Сергій Горбовський маніпулюють вами і навмисне обманюють, – пояснював пенсіонерам голова Кіровської райради Олександр Рацул.

Однак ті, перекрикуючи одне одного, не чули жодних аргументів. Не схаменулися літні люди й тоді, коли Бєлов і Горбовський їх цілеспрямовано, влаштовуючи давку, проштовхували до невеликої сесійної зали. Деяким стареньким ставало зле у задушливому приміщенні, і вони похапцем намагалися обратися на вулицю. 

 

Я, між іншим, академік

Декілька разів онулівські люди нахабно зривали сесію криками «Ганьба!», не даючи голові райради сказати ані слова. Піднімати неймовірний галас депутати підбурювали й пенсіонерів.

Тоді ж Сергій Горбовський, який попри все є ще й депутатом райради, вирішив заявити про створення фракції «УДАР». Однак це йому здійснити не вдалося, бо проголошував заяву не дотримуючись регламенту і не дочекавшись обрання секретаріату.

– Горбовський зірвав процедуру, намагаючись озвучити повідомлення сам, порушуючи регламент. У цьому є парадокс його дій. Людина, яка з гордістю розповідає мас-медіа, що закінчує академію при Президентові, не знає навіть регламенту, і як правильно ним користуватися. Це смішно і соромно, – сказав пізніше голова райради Олександр Рацул.

 

Сказав хочу, значить буду

Однак Сергій Горбовський у свою чергу вважає, що фракцію таки утворено і називає себе її очільником. Воно і не дивно, адже самопроголошення він практикує не вперше. Минулого місяця Горбовський самовидвинув себе на престол міського осередку «УДАРу». Тоді як справжнім головою міської організації за законом залишається Ігор Козуб.

Цікавим є і той момент, що навіть при дотриманні регламенту, Горбовському навряд чи вдалося б створити омріяну фракцію. Як пояснив голова райради, тільки члени партії можуть увійти до її складу. А серед дванадцяти заявлених осіб – членів фракції, партквиток «УДАРу» мають лише троє.

 

Сесія таки відбулася

У чому сенс організованої Онулом акції за участю пенсіонерів, у райраді не розуміють. Адже жодне питання стосовно дендропарку на сесії розглядатися не мало.

– Питання дендропарку на пленарному засіданні не мало розглядатися і не розглядалося б. Я ще раз наголошую: акція, яку влаштували Бєлов і Горбовський, – провокація і маніпулювання думкою кіровоградців, – вважає Олександр Рацул і констатує: через неправомірні дії Бєлова та Горбовського не вдалося розглянути два бюджетних питання, що стосуються тих жителів міста, які обслуговуються в управлінні соціального захисту Кіровського району.

Разом із тим керівник райради зауважує, що згодом, коли пенсіонери охололи, йому таки вдалося спокійно з ними поспілкуватися. Каже, люди вели себе цілком адекватно.

Увечері того ж дня, але вже у стінах міськвиконкому, Рацул знову зібрав депутатів на сесійне засідання. Попри намагання Бєлова вкотре влаштувати провокацію, виводячи депутатів із зали, аби не було кворуму, сесія таки відбулася. Головні питання – бюджетні – вдалося розглянути і прийняти. Після такого провалу розлючені Бєлов і Горбовський швидко покинули  залу.

e-max.it: your social media marketing partner