«Опозиційний блок»: Наш обов’язок зберегти пам’ять про всіх, хто живий і хто поліг у 41­-45 роках

,

5187Цьогоріч 22 червня минає 75 років із надзвичайно трагічних подій в історії нашого народу. 29 липня 1941 року армія гітлерівської Німеччини захопила Гайворон, 30 липня – Новоархангельськ, 1 серпня – Малу Виску, Добровеличківку, Новомиргород, 5 серпня – Кіровоград, Знам’янку. Велика Вітчизняна забрала мільйони життів. Але пам’ять про них – найменше, чим нині можна віддячити полеглим, і тим, хто повернувся з фронту живим, здобувши Перемогу.

Мабуть, немає такої родини на Кіровоградщині, якої б не торкнулася війна, – говорить перший заступник голови регіональної організації «Опозиційного блоку», депутат обласної ради Андрій Тесленко. – Наше завдання сьогодні зберегти пам’ять про усіх, хто поліг у 41­-45 роках, виборюючи мир. Ми схиляємо голови перед подвигом героїв Великої Вітчизняної, завдяки яким отримали можливість народитися і жити.

В «Опозиційному блоці» наголошують, нинішня влада, окрім того, що переписує історію, позбавляє ветеранів, права на гідне життя.

– З одного боку чинна влада грає в політику з пам’яттю народу, намагаючись насильно стерти і замінити Велику Перемогу іншими подіями, а з іншого – довела до злиднів наших ветеранів, дітей війни, пенсіонерів… Сьогодні більшість не можуть дозволити собі придбати навіть необхідні ліки! Що вже про інше казати?! У нас знову триває війна, але не тільки на сході, а вже по всій країні – за виживання! – звертає увагу депутат обласної ради. – Але ми повинні і надалі робити все можливе, щоб захистити наших ветеранів, щоб створити їм гідні умови для життя. Жоден ветеран, жоден інвалід чи дитина війни не повинні бути забуті нами! Ми маємо пам’ятати про їхній подвиг заради майбутніх поколінь, а також те, наскільки дорогою ціною дається мир. У нинішній час це особливо актуально.

Саме тому «Опозиційний блок» вимагає зупинити сьогоднішню війну в країні.

– Ми ставимо перед собою завдання повернути мир в Україну. Необхідно активізувати переговори, які поставлять крапку у нинішній війні на сході, яка забрала тисячі людських життів. «Опозиційний блок» виступає за нову Україну, в якій не свистітимуть снаряди над головами мирного населення. Ми за таку країну, в якій регіони отримають право самостійно розпоряджатися коштами, які самі ж заробляють. Тоді у них з’явиться необхідний ресурс на ремонт шкіл, лікарень, дитячих садків, на ремонт доріг і допомогу малозабезпеченим. «Опозиційний блок» – за нову країну, громадяни якої самостійно вирішуватимуть, якою мовою спілкуватися з владою, коли та як називати вулиці та міста, зрештою, які пам’ятники встановлювати… Тільки в такій країні можливий мир між регіонами і взаєморозуміння між людьми, – наголошують у політичній силі, і додають, що з відновлення миру розпочнеться відродження країни.

– Сьогодні кожен житель Кіровоградщини на собі відчуває, наскільки важким стало життя. Зарплати і пенсії мізерні, тарифи ця влада піднімає з геометричною прогресією… Україна втратила 16,5% своєї економіки. І це наслідки війни. Далі так тривати не може, – наголошує Андрій Тесленко. – Наша політична сила знає, як відродити країну. Буде мир – відновляться інвестиції, відродиться виробництво, з’являться робочі місця, а відтак – можливість у людей прогодувати сім’ї.
e-max.it: your social media marketing partner