Дануца згадав, що він «противсіх» і вважає себе командою

,

546

Екс-депутат Кіровоградської міської ради Олександр Дануца не втримався, аби не прокоментувати учорашні події на сесії. При цьому він згадав, що є опозиціонером, назвав себе «ми, команда» і заявив про створення чергового міфічного громадського руху «Самозахист».

 

Дануца – Луценко? 

Політична історія країни, в тому числі Кіровограда, не витримала однієї самооборони – Луценка, як їй пропонують нову – Дануци. Під свіжим соусом – самозахисту. Самозахищати Дануца буде юридично, але як саме – не говорить. Каже, головні об’єкти – влада і криміналітет. Утім, якщо на перших ще можна піти, озброївшись законом, то на других юридичного слова буде замало – не зрозуміють, освіта не та. Утім колишній депутат просунувся ще далі: збирається формувати народні дружини самозахисту. Хто до них увійде – теж мовчить. Але судячи з назви, то мають бути беззахисні, щоб, за логікою, потім самозахиститися.

– Ми будемо закликати мешканців міста створювати народні дружини самозахисту і боронити свої законні права самостійно. В умовах безсилля влади і засилля «криміналітету» це єдиний шлях вижити, – заявив Дануца і уточнив, що під тим самим «криміналітетом» має на увазі раніше добре відомих у Кіровограді елементів.

– Ще вчора вони буквально «вибивали» собі «авторитет» у певних колах і ходили в спортивних штанях. А згодом, «роздерибанивши» землю територіальної громади під парками та «зеленими зонами», одягли дорогі італійські костюми. Проте і сьогоднішні події в міській раді показують, що методи керування «тітушками», родом з «лихих 90-их», залишились. Лише раніше над ними був «дах» у вигляді «смотрящих», а сьогодні вони прикриваються іміджем Віталія Кличка, – відрізав опозиціонер.

 

Я – команда! 

У своїй заяві Дануца згадує «команду».

– У таких умовах наша команда прийняла єдине вірне рішення – ми оголошуємо про створення громадського руху «Самозахист». Наша команда, в свою чергу, ближчим часом, зареєструє відповідну громадську організацію в органах юстиції, відкриє громадську приймальню, де простим кіровоградцям буде надаватися юридична та інша допомога для захисту їх конституційних прав. Прийшов час кіровоградцям захищати себе самим! – апелює до громадськості він.

Однак, про яку команду іде мова – знову загадка. Якщо судити по депутатському корпусу, там такої немає – всі обранці вже прилаштовані. Якщо по професійному – то здебільшого в строю дівчата – заслабка протидія кримінальникам. Тож із ким Дануца «самозахищатиметься» – теж не відомо.

 

Герой. 

Кіровоградці добре пам’ятають політичну біографію опозиціонера Олександра Дануци. І те, як під час помаранчевої революції від невідомих у ліфті отримав у чоло, і те, як балотувався у міські голови, нардепи… і те, як ледь не в кожному факті його життя було місце подвигу, а він героїчно цим не користався. І тільки сьогодні, коли у Кіровограді знову неспокійно, Дануца очевидно прорахував і зрозумів, що настав його «зоряний час». Та чи піде хтось за цим «зоряним» «противсіхом» «самозахищатися»?

 

e-max.it: your social media marketing partner