Ларін повертається до активної роботи в області

,

561

Лідер Партії регіонів в області Сергій Ларін влаштував своїм однопартійцям «розбір польотів», націлив на подальшу роботу, заявив, що тепер сам стане куратором просілих проектів і займеться вирішенням транспортної проблеми у Кіровограді, бо відповідальні за реформу перевезень її провалили!

 

За «Центральний регіон-2015» – персональна відповідальність

Сергій Ларін попередив, що за виконання головної програми області «Центральний регіон-2015» питатиме з кожного. Говорить, цьогоріч жителі області не відчули ефективності від її роботи. І хоча на це вплинув ряд об’єктивних і суб’єктивних факторів, ховати очі від людей не можна.

– Ми повинні чесно сказати, що 2013-й не став найбільш продуктивним. Але у наступному, 2014 році, проаналізувавши всі прорахунки, необхідно взятись із подвійними зусиллями за реалізацію програми. Ми маємо вже сьогодні за кожним пунктом, кожним об’єктом закріпити відповідальних людей – представників депутатського корпусу, місцевої влади і перейти до персональної відповідальності за реалізацію «Центрального регіону», – заявив Ларін.

При цьому він зазначив, що забезпечити ефективне управління всіма процесами повинен очільник області Андрій Ніколаєнко, охарактеризувавши його ефективним і досвідченим управлінцем.

– Андрій Іванович, як професійний топ-менеджер, має очолити рух з пошуку найефективніших моделей управління регіоном, виконанням його центральної стратегічної програми розвитку. Безперечно, для реалізації всіх наших проектів необхідні і фінансові, і владні, і кадрові ресурси, але у Андрія Івановича – молодого, сучасного керівника – вистачить знань, умінь і головне – бажання всю цю роботу організувати, – переконаний голова Партії регіонів в області.

 

565Інвестиції і діти – нова стратегія регіонального розвитку

Сам керівник ОДА Андрій Ніколаєнко каже, нині регіон має рухатися новим напрямком – інвестиційним.

– Особисто я вважаю, що ми з вами повинні сконцентруватися на двох речах: залученні інвестицій і всебічному розвитку наших дітей – саме в цьому полягає майбутнє області, – заявив посадовець і уточнив, що за всі роки з початку інвестування в область залучено менше 70 мільйонів доларів, у той час як за два останніх – обсяг інвестицій  зріс майже удвічі – практично на 40 мільйонів доларів.

Власне, на втілення нової стратегії Ніколаєнко націлив і районних керівників. Пояснює, процес актуалізації «Центрального регіну-2015», що нині триває в області, повинен відбуватися з інвестиційним акцентом.

– Хочу нагадати всім: ми працюємо на людей! А працювати ми повинні ефективно, кожного дня виконуючи заплановане і маючи далекоглядні, стратегічні плани на п’ятнадцятий, двадцятий, тридцятий рік. Саме на цьому ми разом із вами побудуємо нову інвестиційну політику області, запозичивши гарний іноземний досвід. Ми маємо вибудувати партнерські та взаємовигідні відносини, як з вітчизняними, так і з іноземними інвесторами, – наголосив він і додав, що в рамках актуалізації головної програми регіону кількість інвестиційних проектів збільшилась на півтори сотні, а кількість соціальних заходів – більш як на тисячу.

– Зараз у всіх районах області проходить активна робота мобільних груп зі збору пропозицій від населення. Після обробки та систематизації, усі дані будуть внесені до програми. Нині вже зібрано та опрацьовано близько 15 тисяч анкет, – повідомив керівник регіону і уточнив, що актуалізований «Центральний регіон-2015» сесія обласної ради розгляне вже за місяць – у грудні.

 

«Гаряча лінія» має стати ефективнішою

Попри те, що Сергій Ларін не так часто буває в регіоні, зізнається: постійно відстежує усі події та процеси, які тут відбуваються. Каже, люди нарікають, що ефективність «гарячої лінії» помітно знизилася – реакція на звернення стала менш оперативною, а результативність впала. Відтак, переконаний лідер регіоналів й ініціатор створення кол-центру, треба повертати їхню довіру.

– «Гаряча лінія» повинна модернізуватись і покращуватись. Також до неї мають бути тісно прив’язані всі депутати від Партії регіонів в області, починаючи від народних і закінчуючи депутатським корпусом в органах місцевого самоврядування. Це наш унікальний формат взаємодії з жителями області, і ми повинні його розвивати та робити максимально ефективним, – наголосив він і зауважив, що те саме стосується й інших проектів, зокрема, роботи соціального магазину й ініціативи «Стоп радон».564

– Я розумію, що в бік соціального магазину є багато необґрунтованих нападок від тих, хто нічого подібного сам зробити не в змозі. Але я спілкуюсь з простими людьми, які відзначили, що ціни у соцмагазині стали не такими соціальними, якими були ще півроку тому. Це ж стосується і надважливого для області проекту «Стоп радон». Я бачу останнім часом він також тратив свою динаміку. Тому мені б хотілося, щоб Олександр Сергійович (Шаталов – ред.), не зважаючи на його зайнятість в Адміністрації Президента, як чинний депутат облради, взяв під особистий контроль розвиток обох ініціатив, до створення яких, до речі, причетний. Вам, Олександре Сергійовичу, депутатське навантаження – контролювати і допомагати у реалізації програми, шукати підтримки у центральних органах влади і регулярно звітувати про результати перед людьми, – заявив Ларін, уточнивши, що відтепер персональну відповідальність за конкретними обласними проектами нестиме і кожен його заступник по партійній лінії, і кожен нардеп-регіонал від Кіровоградщини

 

Лідер обласної ПР контролюватиме діагностику й історію

Для себе керівник обласної організації Партії регіонів обрав кураторство над проектом «Рання діагностика» і гуманітарною ініціативою «Історія рідного краю». Ларін говорить, обидва напрямки нині теж реалізуються неналежним чином.

– Це найбільш значимий, з огляду на високий рівень онкозахворювань в області, проект «Рання діагностика», а також важливий гуманітарний проект «Історія рідного краю». Якби у мене було  більше часу, я б узяв на себе ще більше, але по цих проектах дійсно гарантую свою персональну участь та звіт про виконання, – сказав він.

– Контроль якісної ранньої діагностики я підтримую не просто як лікар, а саме як головний лікар обласної лікарні. Саме практика роботи обласних медзакладів, як жодна інша, доводить, що ми втрачаємо людей – жителів нашої області – часто через запущену невиліковну 563стадію хвороби. А підтримка ранньої діагностики – це, по суті, врятоване здоров’я і життя тисяч людей, – заявила у свою чергу керівник головного медзакладу регіону Лариса Андреєва і додала, що разом із цим нині потрібно максимально посилити відповідальність за цей напрямок очільників територій і тамтешніх головних лікарів.

 

Ларін врятує Кіровоград від транспортного колапсу

Поки міська влада обласного центру переконує всіх навколо, що зміни у мережі громадських перевезень вдалися, Ларін, переглянувши масу звернень на «гарячу лінію», перечитавши новини і коментарі городян на цю тему, дійшов абсолютно протилежного висновку – відбувся розподіл коштів на ринку, а не реформа! Він заявив, що три місяці не втручався у процес, але знущанням над людьми треба покласти край – прийшов час приймати радикальні рішення.

– Те, що треба було проводити транспортну реформу, ні в кого не викликало сумнівів. Провели її. У результаті ми бачимо, що нічого не змінилося! Великого транспорту немає, контролю за якістю послуг немає, за дотриманням інтервалів руху теж ніхто не стежить, водії, як грубили, так і продовжують це робити. Реформа в такому форматі – це розподіл коштів на ринку, а не турбота про людей. Я постійно відстежую події, які відбуваються в області і в Кіровограді, читаю новини… Я зрозумів, що треба приймати радикальні рішення. У нас були важкі, емоційні розмови. Ми провели консультації і визначили для себе кілька пунктів виходу із ситуації, – повідомив лідер регіоналів в області.

Він розповів, що уже сьогодні розпочалася робота над створенням у Кіровограді нового маршруту, який дозволить вирішити проблему, пов’язану зі скасуванням маршрутів №1, №9А і №50.

– 85% звернень, які надійшли на «гарячу лінію», – це нарікання на ліквідацію маршрутів №1, №9А і №50. Тому ми прийняли рішення створити новий центральний маршрут. На ньому працюватимуть сучасні комфортабельні автобуси на 30-40 місць. Вони будуть обладнані GPS-навігаторами і рухатимуться з інтервалом не більше 5 хвилин, – уточнив Сергій Ларін, зауваживши, що невдовзі відбудеться конкурс на обслуговування центрального маршруту.

– І якщо наші, кіровоградські, не зможуть виконати ці умови, звернемось до перевізників з інших міст і областей, – попередив він.

Контрольний термін запуску нового маршруту – 1 грудня. Транспорт на ньому курсуватиме з вулиці Жадова, рухатиметься повз обласну лікарню, через центр Кіровограда, по вулиці Полтавській до нового автовокзалу.

Більше того, центральний маршрут планується підсилити десятьма тролейбусами.

– Враховуючи, що 80% пасажирів тролейбусів становлять пільгові категорії громадян, ми розраховуємо, що саме електротранспорт візьме на себе навантаження по їх перевезенню. Звичайно, це додаткові витрати для бюджету, але ми до цього готові, – додав у свою чергу голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

 

Усе під контроль!

Крім того, що Ларін «простимулював» своїх однопартійців на ефективну роботу, він попередив: особисто контролюватиме виконання усіх проектів. Разом із тим головний регіонал заявив, що повертається до активної діяльності в регіоні.

 

e-max.it: your social media marketing partner