Чого злякалася Мельник? Частина друга

,

657«КП» уже писала про те, що могло підштовхнути голову Новенської селищної ради Ольгу Мельник написати заяву на звільнення. Та, як виявилося, зацікавленість деяких депутатів окремими нюансами поїздки вихованців новенського колективу «Еврика» на конкурс у Грецію і натяки на корупцію, очевидно, змусили хвилюватися не тільки Мельник, а й, власне, керівника цього гуртка й директора ДЮЦу Віктора Савицького. Однак він не тільки відкидає будь-які звинувачення депутатів, а й, у свою чергу, висуває свої. Абсурдні. Каже, депутати – рейдери, а «КП» виконує їхнє замовлення!

Нагадаємо, основне питання, яке підняли новенські депутати – перевезення гуртківців на конкурс до Греції. На цю поїздку селищна рада виділила 60 тисяч гривень. Діти повернулися надзвичайно задоволеними подорожжю та своїми здобутками. Проте народних обранців здивували габарити автобусу, який замовили для колективу у менш як два десятки душ. До Еллади їх везла «Сканія-113» на аж 70 місць.

– У мене була калькуляція, були зроблені розрахунки. Витрати могли становити і 70, і 80 тисяч. Ця поїздка мала вартувати ще більше. А це мінімальні затрати, – запевняє керівник гуртка і директор ДЮЦу Віктор Савицький.

Та чи була необхідність замовляти настільки габаритний транспорт для такої маленької кількості дітей?

– А який ще автобус може їздити? У мене специфічний колектив. Я провіз більше трьох тонн апаратури, ще звукооператор. Чотири з половиною тисячі кілометрів накатати з апаратурою, з костюмами... Це найкраще підприємство, яке є у Кіровограді (ПП Сизов С.А. насправді олександрійський перевізник – ред.). Мені навіть соромно, що ви задаєте таке питання! – заявив Савицький.

Однак новенські депутати мають іншу відповідь. Зокрема, Костянтин Марченко підозрює, що великий автобус замовляли неспроста, адже разом із вихованцями «Еврики» до Греції їхало ще два колективи. Зайцями?

– Чому в автобусі їхали ті колективи, які не мають жодного стосунку до Новенської селищної ради, яка виділяла кошти на поїздку новенських дітей? Я думаю, що тут, швидше за все, передбачалась грошова компенсація поїздки іншими колективами готівкою директорові ДЮЦу «Центр-Юність» Віктору Савицькому чи іншим посадовцям, – припускає Марченко і додає, що очільник юнацького центру замовчує даний факт і продовжує приховувати правду.

Депутат думає, що, власне, у цій оборудці може мати свій інтерес і Новенський голова.

Однак директор ДЮЦу від подібних обвинувачень відхрещується. Каже, жодного стосунку до оплати проїзду не мав. А з усіма питаннями направляє до перевізника.

– Ми їхали в автобусі з «Аелітою» (кіровоградська студія хореографічного мистецтва, – ред.). Їхав ще чернігівський колектив. Скільки загалом чоловік, я не рахував, – каже Віктор Савицький.

– Кому вони оплачували свій проїзд? – запитує «КП».

– Я не керівник групи був. Я сидів зі своїм колективом. До водіїв зверніться, якщо вас це питання цікавить, – відповів директор ДЮЦу, а згодом відрізав: «Сизов (перевізник – ред.) має право брати кого захоче. Ви зрозуміли?»

Та «найкращий», як назвав Сергія Сизова директор ДЮЦу, перевізник на запитання, чи оплачували йому проїзд у Грецію і назад два інших колективи, окрім «Еврики», відповів наступне: «Це без коментарів. Це конфіденційна інформація».

Однак згодом сам Віктор Савицький заявив, що 60 тисяч гривень пішли як сплата не за весь автобус, а лише за ту його частину, у якій їхав новенський колектив «Еврика»!

«КП» перевірила, чи відповідають витрати на перевезення реальним розцінкам на ринку, звернувшись до інших перевізників. Зокрема, у кіровоградському ПП Трахановський Г.І., який надає туристичні послуги, здійснивши підрахунки, зазначили, що така поїздка з урахуванням того ж маршруту та часу перебування за кордоном на такому ж габаритному автобусі вартує… приблизно ті самі 60 тисяч гривень. І йдеться якраз про весь автобус, а не про якусь його частину!

Утім своє пояснення усій цій ситуації загалом має директор Новенського ДЮЦу Віктор Савицький. Він вважає зацікавленість депутатів нюансами поїздки у Грецію невипадковою. Каже, мають брудні цілі – здійснити рейдерське захоплення ДЮЦу!

– Я сам створив дитячий центр. І от два депутата хочуть захопити земельні ділянки ДЮЦу. Протягом останніх трьох років вони хочуть забрати у нас землю. Прізвища я вам зараз не можу викрити. На восьмій сесії селищної ради педколектив ДЮЦу заявив у зверненні, що безпідставно, без згоди та всупереч статуту закладу, ініціатив та указів Президента проводиться намагання декількох депутатів розрушити накопичений досвід колективу та зробити за допомогою рішення селищної ради рейдерське захоплення спортивно-технічних гуртків, їхньої матеріальної бази, – заявив Савицький.

Як вирішиться цей конфлікт між депутатами і директором ДЮЦу – поки важко спрогнозувати. Перші чекають на відповідь правоохоронців. По суті, лише тоді можна буде говорити на чиєму боці правда.
e-max.it: your social media marketing partner