Сесія міськради: парк Пушкіна – в оренду, нового начальника міліції – на оглядини, мера – до Європи

,

704Сесія Кіровоградської міськради напередодні Дня Cвятого Миколая видалася доволі непростою. Фактично кожне третє питання порядку денного супроводжувалося тривалою дискусією, а деякі проекти приймалися з другого разу. Та є і гарні новини з засідання – у Кіровограді з’явиться хоспісне відділення, а ще – планується будівництво ливарного заводу.

В обласному центрі новий начальник міліції
На початку сесії депутатам міськради представили нового начальника міського відділу міліції, підполковника Володимира Куценка. Нагадаємо, до недавнього часу керівником кіровоградської міліції був Юрій Колибєлкін.

Регіоналів у депкорпусі побільшало
У фракції Партії регіонів у міській раді поповнення. Вона тепер налічує 39 депутатів. Про це на початку сесії оголосив міський голова Олександр Саінсус. Мер оприлюднив заяву депутата Лідії Єльчанінової про її вступ до фракції Партії регіонів.
Сама Єльчанінова стала депутатом міськради нещодавно, зайнявши місце засудженої за хабар і позбавленої за це ж мандата Любові Виноградової.

Парк Пушкіна таки передали в оренду Березкіну
ТОВ «Футбольний клуб «Зірка» таки отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по проспекту Винниченка. Саме на тому місці знаходиться парк імені Пушкіна.
Голосували депутати за це питання двічі. Під час першого достатньої кількості голосів не набралось, як, власне, і на минулій сесії у листопаді. Однак наприкінці засідання, після переголосування парк Пушкіна таки передали в оренду «Зірці», власником якої, як відомо, є син нардепа Станіслава Березкіна – Максим.

Хоспісу в Кіровограді бути
Депутати затвердили проект зі створення хоспісу, про який так багато говорять останнім часом. Відтак в обласному центрі з’явиться відділення, де допомагатимуть пацієнтам із невиліковними хворобами. Працюватиме воно на базі Центральної міської лікарні. Розрахований хоспіс буде на 15 ліжок.
Вартість втілення проекту – більше трьох мільйонів гривень. За словами начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук, проектно-кошторисна документація вже виготовлена. Для залучення додаткових коштів на реконструкцію приміщення направили проект на всеукраїнський конкурс.
Як зазначила чиновниця, згодом кількість ліжок може збільшитися до 25. Однак, враховуючи те, що паліативної допомоги у Кіровограді потребує близько шести сотень осіб, одного такого відділення буде недостатньо.

Мера приєднали до Європи
Кіровоградська міська рада погодила питання про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів». За документом, це провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.
Згідно з зобов’язаннями, підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Окрім економії енергії, долучившись до угоди, кіровоградський мер обіцяє слідкувати, щоб кількість шкідливих викидів зменшилась.

У Кіровограді побудують ливарний завод
Під час засідання сесії міськради директор КП «Агентство розвитку міста Кіровоградської міськради» Володимир Хлєбніков повідомив, що в обласному центрі реалізовується проект з будівництва ливарного заводу. За його словами, вже розроблений проект, підписані контракти на постачання устаткування. Сума інвестицій складе 120 мільйонів гривень. На заводі створять 250 нових робочих місць.
– Продукція підприємства направлятиметься місцевим виробникам, а 40 відсотків реалізовуватиметься в Україні, – уточнив Хлєбніков і додав: підприємство матиме підвищену екологічну безпеку.

«Земельні» пільги – двом підприємствам і церкві
Згідно з рішенням депутатів, два підприємства та одна церква не платитимуть земельний податок до міського бюджету Кіровограда. Мова йде про ОКВП «Дніпро-Кіровоград», ДП «Кіровоградський КХП №2» та громадську організація «Єлисаветградське православне товариство».
Як зазначила начальник управління економіки Олени Осауленко, заощаджені у такий спосіб кошти дозволять двом першим підприємствам зменшити заборгованість із заробітної плати. А от громадська організація, яка будує церкву на території парку імені Крючкова, за словами чиновниці, сприяє покращенню благоустрою міста.
e-max.it: your social media marketing partner