Гроші понад усе?

,

795Поки лідери опозиційних сил зайняті розгойдуванням ситуації в Києві, в Кіровограді тим часом йшла війна за гроші. Місцеві керівники «Свободи», «Батьківщини», «УДАРу» і луценківського руху «Третя республіка» ніяк не могли поділити не тільки свій вплив на учасників мітингів, але й те, що вони приносили у вигляді пожертв  – гроші. За найскромнішими підрахунками, комусь у кишеню пішло близько 50 тисяч гривень. Так кажуть самі опозиціонери, викриваючи в недобросовісності своїх політичних союзників.

Олександр Ромащенко, «Свобода». Сьогодні в Кіровограді партію Тягнибока частково фінансують Микола Онул та Олександр Табалов. Щоправда ті скромні суми, які вони відривають від серця, фінансуванням назвати складно. Так, лише для підтримки штанів. І перший, і другий відомі своєю скупістю. Рахують кожну копійку. Тому поцупити у таких не вийде.

Але яка ж революція без трофеїв? Кажуть, нещодавно «свободівця» Ромащенка викрили в розкраданні коштів, які небайдужі кіровоградці здавали на потреби Майдану. Брав гроші начебто: на поїздки на Майдан. Але значна частина сум йшла йому в кишеню.

Сергій Горбовський, «УДАР». Уже давно ні для кого не є секретом, що кіровоградський «УДАР» фінансується Миколою Онулом. Точніше, він придбав партію, аби прикритися опозиційним прапором, коли його підприємствами почала цікавитися податкова. Сьогодні більша частина підприємств Онула заблокована, проте він все ж знаходить кошти, щоб повалити «режим». Якраз ті самі кошти забезпечує пан Горбовський, займаючи посаду директора одного з найбільших ринків Кіровограда.

Ходять уперті чутки, що Горбовський на найближчі місяць-два запланував чергове підвищення орендної плати за землю на ринку. Таким чином він повинен ніби «відбити» вкладене шефом у Майдан. А з урахуванням того, що Онулу довелося добре розщедритися – йому приписують відрядження своєї охорони на Майдан для участі в побоїщах, які за один день обходяться до 15 тисяч гривень – підвищення буде відчутним.

Сергій Михальонок, «Третя українська республіка». Про те, що у самопроголошеного лідера кіровоградського Майдану «рильце в пушку», кажуть у «Свободі». Зрозуміло, не привселюдно і не першому зустрічному, але говорять. Сьогодні взагалі відносини між лідерами обох організацій дуже напружені. На публічних заходах вони ще якось терплять присутність один одного, але поза межами – категоричне несприйняття. Причина – не поділили не лише владу, але й гроші.

Михальонок теж скаржиться, що, мовляв, Ромащенко нажився на пожертвуваннях. Але в «Свободі» йдуть далі і називають суму – близько 30 тисяч гривень, – яка пішла в кишеню Михальонка!

На підтримку слів «свободівців» є ще один аргумент: Луценко, котрому належить «Третя республіка», поставив завдання своїм на місцях самостійно знаходити «донорів».

Олександр Чорноіваненко, «Батьківщина». Лідера регіональної організації партії на кіровоградських майданах не бачили вже досить давно. Чи не вперше протягом останнього часу він з’явився на недільному мітингу. Частіше там була його соратниця Олена Армаш. Чому опозиціонер ігнорує такі важливі для країни заходи, пояснень немає. Але існує припущення, що позначилися чвари між «Свободою», «УДАРом» і Михальонком. Очевидно Чорноіваненко розуміє: розкол у лавах опозиції – сьогодні не найкраща реклама, а тому скочив у кущі, відсторонившись від цієї «зграї».
e-max.it: your social media marketing partner