Родині зі Знам’янки, яка ледь не згоріла під час пожежі, потрібні кошти на лікування

, КП

10870Пожежа сталася у неділю вранці. У будинку були Ольга та Анатолій Парош, четверо їхніх дітей і мама Ольги. Пожежу гасили майже півгодини. Ольгу і трьох дітей госпіталізували, з іншими членами родини все добре. Нині Анатолій і старша донька живуть у його друга, а теща залишилася у будинку, хоч після пожежі він зовсім не придатний для життя.


– Це були вихідні. У суботу допізна дивилися телевізор. У неділю вранці всі ще спали, найстарша донька – 16-річна Вероніка вийшла на кухню і вирішила розтопити піч, аби будинок не охолонув. У печі ще був жар, вона туди кинула папір, хмиз, але щось не виходило і вона вирішила підлити паливно-мастильної суміші. У цей момент вогонь спалахнув, вона впустила каністру з мастилом, воно розтеклося по кухні. Донька викрикнула і вибіг¬ла в іншу кімнату, від крику я прокинувся і побіг до неї. Потім на кухню – нама¬гався загасити вогонь, але він розійшовся за секунди і все заповнив дим. Я вже не зміг зайти у кімнату, де були Оля й інші діти, бо вогонь перегородив прохід, – розповідає про той ранок Анатолій.


Чоловік із вулиці розбив вікно у кімнату, де були рідні.


– Вогонь став ще більшим. Потім я зрозумів, що не можна було так робити, але тоді це був, здається, єдиний вихід, щоб дістати Олю і дітей. Я хотів до них у кімнату залізти, біля вік¬на була 10-річна Вікторія, хотів її витягнути, але вона мене відштовхнула і вони з дружиною почали подавати у вікно менших – 6-річного Даміра і 8-річну Валерію. Потім Оля почала непритомніти, Віка підштовхнула її до вікна, витягли Олю і Вікторію. Вона взагалі татова героїня… Все відбувалося в якійсь такій агонії. Потім приїхали рятувальники, медики.., – розповідає чоловік.


Спочатку всіх постраждалих госпіталізували у Знам’янську міську лікарню, стабілізувавши стан, їх перевели в обласні лікарні.


– Олю одразу в реанімацію обласної лікарні привезли, а 15 грудня перевели в опікове відділення, вона у тяжкому стані. У неї 50-55% опіків тіла і опік дихальних шляхів, Вікторія, Валерія і Дамір були в обласній дитячій. У сина до 20% опіків, у Валерії – до 25-30%, вони у стабільному стані, їх перевели в опікове відділення обласної лікарні. Вікторія у тяжкому стані, у неї 40-45% опіків тіла і опік дихальних шляхів. Вона з Олею найдовше були в кімнаті. Віка ще досі в дитячій обласній лікарні, її ще не можна переводити в опікове. Усі четверо отримують кисневу терапію, усіх лікують. Сподіваюся, що з ними усіма все буде добре, – зі сльозами на очах каже Анатолій.


Зараз родині потрібна фінансова допомога на лікування. Гроші можна перерахувати на картку «Аваль»: 4119 9710 1125 2428 (Ольга Парош)

 

108711087210873

e-max.it: your social media marketing partner