Допоможіть 13-річному Назарію з Ізмайлівки Олександрійської громади стати на ноги

,

11465Усе своє маленьке життя Назарій Мажара з Ізмайлівки, що входить до Олександрійської громади, хоче повноцінно ходити. Хлопчик народився передчасно, а вже за рік йому встановили діагноз – дитячий церебральний параліч. Із того часу мама Галина постійно займається лікуванням і реабілітацією сина, аби він міг самостійно ходити. Назару вже зробили дві операції, після яких його стан трохи покращився. На черзі наступна операція, запланована на жовтень. Мама дуже вірить, що вона також дасть позитивні результати і її син зможе ходити хоча б тримаючись за одну руку. За операцію потрібно заплатити 800 доларів США, утім коштів у родини немає, тож сподіваються на допомогу небайдужих.

Назарчик – третя дитина у родині, народився вагою 1,5 кілограма на 30 тижні вагітності. Пологи сталися раніше через ускладнення, тож хлопчика направили в дитячу обласну лікарню, поки там не набрав необхідної ваги.

– Лікарі думали, що він помре, а він вижив. Коли нас виписували з лікарні, мені не віддали епікриз, сказали, що пришлють у лікарню за місцем проживання. Тоді ніяких видимих вад у дитини не було помітно, а вже коли йому було 5 місяців, моя мама каже, що він не може сидіти. Майже в рік Назарій знову потрапив у дитячу обласну лікарню і там лікар приголомшив
діагнозом – ДЦП. Коли синові виповнився рік, йому призначили інвалідність першої групи, – розповідає мама Галина Мажара.

З того часу жінка постійно займається лікуванням і реабілітацією сина. Шкодує, що втратила час від народження, але й подальше лікування дало свої результати.

– Почали лікуватися у реабілітаційному центрі лікаря Козявкіна у Львові. Там зміцнили йому голову, спину, він почав сидіти. Назарчик переніс уже дві операції, після яких почав ходити за ручки. Оперував його лікар травматолог-ортопед із російської Тули В’ячеслав Бударін, – продовжує розповідати жінка.

Зараз Назарій може самостійно повзати по кімнаті, присідати біля шведської стінки. Ще зовсім нещодавно міг ходити, тримаючись лише за одну руку, та через швидкий ріст ніжки знову почало зводити і він знову тримається за дві руки. Але хлопчик не зда­ється і наполегливо вчиться ходити на колінах.

Галина Мажара каже, швидкий ріст прискорив операцію, яку вже призначили на 9 жовтня у Сумах, куди приїде лікар-хірург. Вартість операції з підсікання сухожиль на ніжках – 800 доларів США, але до цієї суми ще додадуться витрати на аналізи і дорогу. Транспортувати хлопчика можна тільки машиною, щоб він був у лежачому положенні.

– Я бачила результат після попередніх операцій. Він ішов до школи, тримаючись за одну руку. Навіть працівники школи дивувалися і раділи, що у нього стався такий прогрес. Сподіваюся, що заплановане втручання також дасть позитивний результат, – з надією говорить мама Назара.

Жінка дуже вірить у допомогу небайдужих людей. Сім років тому померли її чоловік, а за ним – її мама. Тож підтримують тільки старші діти, наймолодшого виховує сама. Каже, ніколи не просила допомоги у людей, але назбирати на операцію, яка дасть хоч маленький шанс її сину ходити, вона не в змозі.

– Я впала у відчай від того, що не маю необхідної суми. Але люди допомогли мені вже зібрати майже 9 тисяч і в мене з’явилася надія, що Назарчика прооперують. Благаю усіх небайдужих про допомогу. Вірю, що після операції син зможе краще ходити. А далі реабілітація закріпить результат, – із надією звертається жінка.

Допомогти Назарію Мажарі можна, перерахувавши гроші на карту Приватбанку: 4149 4991 5660 2185 (Галина Мажара – мама).

Детальна інформація за телефоном: (068) 878-43-41

текст: Любов Попович
Фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner