У Кропивницькому художниця продає картини, щоб зібрати гроші батькові на лікування від раку

,

11727Три місяці тому кропивничанин Олександр Філяков відчув нездужання – заболів шлунок. Після обстеження лікарі приго­лом­шили діагнозом – злоякісна пухлина сліпої кишки четвертої стадії. З того часу чоловік бореться за життя. Надію дає курс сильної хіміотерапії, утім усі заощадження на дороговартісні ліки родина вже витратила. Донька Олександра Філякова – Альона, виставила на продаж свої картини, аби зібрати необхідну суму – 200 тисяч гривень.

– Три місяці тому в тата заболів живіт. Він пив знеболювальні, але вони вже не допомагали. Тоді мама вмовила його звернутися в лікарню. Здав аналізи, зробив МРТ, пройшов обстеження і лікар приголом­шив діагнозом – рак сліпої кишки четвертої стадії. Пізніше зробили біопсію і лікар, який повідомив мамі результати, сказав, що жити татові лишилося дуже мало. Від почутого мама знепритомніла, – схвильовано розповідає донька Альона Філякова.

Дівчина каже, надію на життя батькові повернув лікар обласного онкодиспансеру Андрій Гардашніков, який призначив йому курс сильної хіміотерапії. Чоловік уже отримав два курси і його життєві показники поліпшилися, хоча попереду ще тривала боротьба з хворобою. Третю «хімію» отримуватиме 11 листопада.

– Один курс хіміотерапії коштує 50 тисяч гривень. На два курси зібрати гроші на ліки допомагали дуже багато людей, за це їм безмежно вдячна, на третій – ще не вистачає 5 тисяч гривень. А попереду, як мінімум, ще чотири курси. Точно їхню кількість лікар визначить після третьої процедури і комп’ютерної томографії. Можливо цих курсів буде і більше. Наступну хімію татові призначили на кінець грудня, – розповідає донька.

Аби зібрати необхідну суму, Альона Філякова, яка за фахом художниця, виставила на продаж свої картини.

– Щоб врятувати життя батька, вирішила організувати благодійний аук­ціон. Малюю їх щодня, навіть у вихідні. Буду вдячна за кожну придбану картину і навіть за кожну благодійну гривню, яку люди передадуть на лікування татові, – звертається до всіх небайдужих дівчина.


Подивитися картини художниці можна за цим посиланням, на її сторінках в інтаграмі: @alya.artlife, у фейсбуці: @DekorKR, а також в артпросторі Кроп­хабу у Кропивницькому.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на карту «Приватбанку»: 4149 6293 1358 1860, на карту «Монобанку»: 5375 4141 0323 7094.

Детальна інформація за телефоном: (066) 003-18-25 (Філякова Альона)

 

117261172811729

117311173211730

текст: Любов Попович
фото: надане родиною

e-max.it: your social media marketing partner