Удар і крики були настільки сильними, що їх почули працівники, які були у приміщенні

,

1506У минулому номері «КП» писала про ДТП, що сталося в обласному центрі 4 листопада на проспекті Винниченка. Там міліціонер збив пішохода. З тілесними травмами постраждалу жінку доставили до Кіровоградської обласної лікарні. Вона знаходиться на межі життя і смерті. За розслідування взялася прокуратура області.

Нині жінка перебуває у комі у вкрай важкому стані. Рідні і колеги збирають кошти на її лікування, яке щодня обходиться у кілька тисяч гривень.

Постраждала в ДТП Марина Замша працює у Кіровоградському відділенні держказначейства України. Її колеги кажуть, жінка дуже відповідальна, спокійна і врівноважена. Того вечора трагедія сталася на очах у її колег, оскільки після завершення робочого дня, вони всі вийшли з приміщення і чекали обабіч дороги на маршрутку.

– У нас усе зафіксовано буквально по хвилинах, – згадують деталі її колеги. – О 18.10 Марина здала охороні ключі від кабінету і розписалася в журналі. За цей час нас троє перейшли від казначейства через дорогу і на узбіччі чекали маршрутку. Буквально за дві хвилини Марина вийшла за нами і переходила по пішохідному переходу дорогу. Вона вже дійшла до середини, як раптом із боку Ковалівського мосту буквально вилетіла машина і збила її прямо у нас на очах. Був дуже сильний удар у лобове скло, і гучний скрип гальм. Ми всі почали кричати, – з болем розповідають колеги жінки і додають, що удар і крики були настільки сильними, що їх почули працівники, які у цей час іще перебували у приміщенні казначейства. Побачивши у вікно, що сталася біда, ті одразу викликали швидку.

– Треба сказати, що швидка допомога приїхала одразу. Але до цього часу випадковий перехожий, який став свідком трагедії, сказав, що він лікар і повернув Марині голову набік, щоб у неї не запав язик, поміряв їй пульс і, коли приїхали лікарі, розповів про її стан. Ті одразу в машині почали ставити їй крапельниці, – розповідають колеги і додають, що водій – винуватець трагедії, у цей час у шоковому стані стояв у стороні.  Очевидці трагедії кажуть, що одразу після ДТП до місця події з’їхалося 7-8 машин із міліцейськими номерами. Пізніше приїхали інспектори ДАІ, проте ніхто з них не опитав свідків і не взяв покази про трагедію, хоча жінки самі підходили до них і казали, що вони бачили, як усе трапилося.

– Гальмівний шлях від коліс до пішохідного переходу був метрів вісім, – розповідають колеги  жінки, – і стільки ж після переходу. Це ж з якою швидкістю треба було летіти у місті, щоб не побачити пішохода і не встигнути загальмувати? Ми звернулися у магазин «Нісан», який знаходиться поруч і обладнаний відеокамерами. Проте подивитися запис відеокамер нам не дозволили, хоча звідти все добре видно, кажуть працівники казначейства і нарікають, що ця ділянка прос­пекту Винниченка дуже небезпечна. Тут є лише два пішохідні переходи – біля художньої школи і біля казначейства, проте водії на них не зважають, перевищують швидкість і просто літають. За два роки, кажуть працівники, тут сталося чотири аварії, у тому числі постраждала і ще одна працівниця установи. На щастя, тоді обійшлося без важких наслідків. Вони зверталися у міськвиконком, аби тут установили хоча б «лежачого поліцейського», щоб машини гальмували, проте досі нічого не зроблено.

Нині колеги постраждалої Марини Замші щодня здають кров і збирають кошти на її лікування, а ще їх викликають у прокуратуру давати свідчення.

Нагадаємо, що ДТП сталося за участі помічника оперуповноваженого ВКР Кіровоградського МВ УМВС України в області, який їхав на автомобілі ЗАЗ «Vida». Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин  ДТП.

– Прокуратурою області за фактом ДТП за участі міліціонера внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України, – повідомили «КП»  у прес-службі прокуратури області. – На даний час призначено судово-автотехнічну експертизу, за результатами якої можна буде зробити остаточні вис­новки щодо причин ДТП. Також за її результатами вказаній особі буде оголошено про підозру. Розслідування триває.

Рідні жінки просять  усіх небайдужих допомогти врятувати життя доньці.

Кошти для постраждалої можна переказати на ім’я її матері Федорової Тамари Павлівни. Карта ПАТ «Ідеабанк» 4577 3255 1024 0803. Або на рахунок 26202000235592 ПАТ «Ідеабанк», МФО 336310, ЄДРПОУ 19390819, КОД ЗКПО 1861313743.
e-max.it: your social media marketing partner