Шістнадцятирічна дівчина потребує допомоги на лікування

,

2175В одну мить мрії про щасливе майбутнє для шістнадцятирічної Олени Штомпель із села Первозванівка Кіровоградського району обірвалися. Різке погіршення самопочуття і неочікуваний вердикт лікарів приголомшив її батьків, рідних і друзів.

Раніше у дівчинки не було серйозних проблем зі здоров’ям, каже мама Олена Онуфрієва, тому звістка про раптове погіршення самопочуття – стала не очікуваною.

– Це були вихідні. Я якраз була вдома. Доньці різко стало зле: запаморочення, оніміння лівої сторони, блювота. Я зателефонувала чоловіку, він приїхав з роботи і ми відвезли Лєну в лікарню. Доньку одразу поклали під крапельницю, почали обстежувати, – пригадує мама і додає, що лікарі встановлювали доньці кілька діагнозів. – Перший діагноз – пухлина головного мозку. Нам сказали, що операцію робити не можна. Доньці призначили променеву терапію. Втім повторне обстеження показало, що це не пухлина, а гематома, кавернозна ангіома стовбура головного мозку. Лише після правильного діагнозу, нам дозволили робити операцію.

Кілька днів тому дівчинку прооперували в столичному інституті нейрохірургії імені Ромоданова. Зараз сім’я забрала Олену додому. Через кілька днів – знову їхатимуть у лікарню.

– У Києві зробили операцію – вирізали тромб. Оперували 20 липня. Зараз донька приймає необхідні медикаменти. Нам сказали, що організм може відновитися через три місяці, півроку... Столичні лікарі сподіваються на те, що організм молодий, справиться, що шанс є, – вірить мама Олени.

Жінка розповідає, що її донька розумна і активна, неодноразовий призер районних олімпіад, Президент учнівського парламенту Первозванівської школи.

– Вона займалася гарно, в класі відмінниця. Хотіла бути вчителем математики... Оце закінчила десятий клас і в нас таке горе сталося..., – боляче говорить мама.

Зараз, щоб бути поряд із донькою, Олена звільнилася з роботи. Ні на мить не відходить від своєї кровинки. Скільки триватиме період реабілітації, їй важко сказати. Головне – його пройти, дотримуватися рекомендацій медиків. На лікування потрібні кошти, тому родина просить підтримати, хто чим може.

Реквізити: ПриватБанк №4149 4978 4552 9751 (Онуфрієв Сергій Олександрович – батько Олени).
e-max.it: your social media marketing partner