Доньці спецназівця з Новомиргорода потрібні кошти на хіміотерапію

, Олена Сідорова

4887Жительці Новомиргорода 17-річній Ані Гладощук, батько якої служить у третьому окремому полку спецпризначення і зараз знаходиться в АТО, потрібна фінансова допомога на сім курсів хіміотерапії. Аби врятувати доньку, спецназівець передає додому всю свою зарплату, пише «Новомиргород».

Нещодавно дівчині встановили страшний діагноз – лімфогранулематоз.

– Все розпочалося рік тому – ми помітили збільшення лімфовузлів, – розповідає мама дівчинки Вікторія Гладощук. – Пройшли обстеження в Кіровограді – лікарі не знайшли нічого страшного, проте попередили, що онкогематологію на ранніх стадіях важко визначити, тому потрібно спостерігатися в лікарів.

Лімфовузли все одно були запалені, дитина поводилася дуже апатично, у неї зникли всі бажання, швидко втомлювалася. Потім підвищилася й тривалий час трималася підвищена температура. Лікарі у Новомиргороді врешті відправили на знімок голови й поставили діагноз синусіт. Дитячий лікар прописала ліки мало не на дві тисячі гривень.

– Друге обстеження показало, що цього разу ми звернулися з певним запізненням – онкозахворювання прогресувало до третьої стадії і почало вражати інші органи. Оскільки ж лімфовузли розташовані по всьому тілі, то вже зараз вражена селезінка, позаочеревинний простір, лімфоїдна тканина шиї, – каже Вікторія.

Зараз дівчині треба пройти лікування та провести вісім курсів хіміотерапії.

– Перший курс ми вже пройшли, всього потрібно вісім курсів. Щоправда, лікарі стверджують, що для початку потрібно пройти половину запланованого лікування, подивитися на результати – і потім або продовжувати хіміотерапію, або переходити на інші методики лікування. Лікування відбувається за схемою: два тижні хіміотерапії – один тиждень перерви. Тому витрати – дуже солідні, – каже мама Ані.

– На один курс хіміотерапії потрібно прокарбазіну придбати на десять тисяч гривень, одну упаковку уромітексану – за 1700 гривень, майже у тисячу гривень обійдеться етопозід, 1120 гривень – блеоміцин. Решта ліків є в лікарні, їх нададуть безкоштовно, принаймні цього разу, – сказала мама дівчини.

Детальніше за телефоном: 098-410-83-48 (мама дівчинки – Вікторія Гладощук).

Допомогти також можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 4149 4978 3484 5242 (Вікторія Гладощук).
e-max.it: your social media marketing partner