Кіровоградка виходила цуценят, яких напередодні Різдва викинули на смітник. Тепер жінка шукає їм господарів!

, КП

7665У квартирі 60­-річної Людмили Шостак нині живе тринадцять тварин! Раніше у жінки було шестеро котів і один пес. Та за кілька днів до Різдва вона знайшла на смітнику цуценят. Вдати, що нічого не бачила, не змогла – забрала додому і взялася вигодовувати крихіток. Нині пенсіонерка шукає господарів врятованим собачатам.

– Я часто вигулюю свою собаку спанієля Дарсі у парку вздовж Київської. Увечері 4 січня з подругою вигулювали кожна свою собаку. Аж раптом наші собаки кинулися до смітника метрів за сто від нас. Це не було на них схоже, ми навіть не могли зрозуміти, чому вони туди так рвонули. Уже потім все побачили – у смітнику в целофановому пакеті вовтузився клубок цуценят, – пригадує той морозний вечір Людмила Шостак.

На вид знайдам було всього кілька днів. Зовсім крихітні.

– Очі ще закриті були, – продовжує жінка. – Їх просто взяли і викинули на мороз! Мабуть, у когось породиста собака привела байстрюків, тому й викинули. Це така дикість!

Залишити на морозі вісім маленьких життів кіровоградки не змогли. А оскільки квартира у Людмили Шостак виявилася більшою, ніж у подруги, вирішили прихистити знайд у неї.

– Залишити їх помирати ми не змогли, тоді мороз був десь градусів сім. Оскільки у мене квартира більша, ніж у подруги, забрала їх до себе. 4 січня принесла цуценят додому, а 6 у мене день народження, 7 – Різдво. Такий подарунок долі напередодні свят, – посміхається 60­річна жінка.

Так до спанієля Дарсі, двох пар екзотичних короткошерстих котів і ще двох котів­знайд додалося восьмеро цуценят. Людмила Шостак каже, за тваринами в основному доглядає сама – чоловік на роботі.

Восьмеро маленьких клубочків жінка спочатку відгодовувала дитячою сумішшю «Малютка». Та сталася біда – за два тижні малеча захворіла. Двох урятувати не вдалося, а от шестеро уже підросли і нині гасають кімнатами.

– Зараз уже ці шестеро цуценят їдять самостійно з тарілки, граються, гасають… – ділиться співрозмовниця «КП». – Коли виростуть, скоріш за все будуть середніх розмірів – зараз їм місяць, а найбільший важить десь до кілограма.

Серед знайд – четверо хлопчиків та двоє дівчаток. Людмила вже дала клички підопічним. Пояснює, не можуть же бути безіменні.

– Найбільшого розбишаку кличу Роксом. Той, що схожий на ведмедика – Потап. Найменша дівчинка – Роза, бо у неї є біла плямка, як троянда. Найменший хлопчик – Рой, але він скоро буде найбільший. Ще одного назвала Васильок. Усім їм почіпляла маленькі нашийники різних кольорів, аби розрізняти, бо всі ж чорні! Щоб знати, кого вже погодувала, а кого ні. То у хлопчика був василькового кольору нашийник, от його, як квітку, і назвала. Ще одній дівчинці дала кличку Рута – теж за кольором ошийника, у неї він червоний, – сміється вона.

Жінка полюбила цуценят, але зізнається, утримувати всіх не зможе. Тому зараз шукає для малечі нових господарів.

– З котами і Дарсі мені зараз простіше, вони дорослі. Харчуються кормом. А собачата маленькі, варю їм кашки. От сьогодні зварила вівсянку зі спеціальною консервою. Та й фінансово важко утримувати таку армію… Але найголовніше – знайти для цуценят нових господарів. Щоб не ображали їх, адже з таким трудом їх виростила. Хочу знайти їм сім’ї, щоб про них турбувалися, годували, а не так, що погралися і викинули, – звертається Людмила Шостак.

Тих, хто бажає допомогти фінансово, або стати новим господарем для дивом врятованих цуценят, просять звертатися за телефоном: (050) 457­11­58 (Людмила Вікторівна Шостак).

 

 Фото: Олена Карпенко

765376547655
7657
 

e-max.it: your social media marketing partner