Важкохворому хлопцю з Олександрії потрібно 160 тисяч на пересадку нирки

, КП

9623У 17-річного Дениса Філоненка з Олександрії хронічна хвороба нирок. Після гемодіалізу хлопцю краще вже не стає. Лікарі радять робити пересадку нирки. Однак у родини немає грошей на трансплантацію.

– Денис хворіє вже два роки. У нього хронічна хвороба нирок, через що він десятий і одинадцятий класи навчався індивідуально. З лютого цього року він в «Охматдиті» на гемодіалізі, який йому роблять тричі на тиждень. Але зараз після гемодіалізу Денису стає частіше гірше, ніж краще. Різкі перепади тиску – то занадто високе, то критично низьке. Тобто вже без гемодіалізу погано і після нього теж, – розповідає «КП» мама хлопця Вікторія Філоненко.


Лікарі порадили робити пересадку нирки. Але батьки вже витратили усі гроші на обстеження.


– Поїхали в Інститут Шалімова, там сказали, що краще зробити пересадку. Ми до цього вже готувалися, збирали кошти на обстеження. Воно дороге, але тепер ми знаємо, що і я, і чоловік, підходимо як донори. Але немає коштів на трансплантацію. Після того, як у когось з нас візьмуть нирку, її потрібно покласти у спеціальний розчин, за який треба заплатити близько 160 тисяч гривень. Але це дуже дорого, таких грошей у нас немає, – жаліється жінка.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7427 0259 9741 (Філоненко Вікторія Борисівна, мама).

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (097) 349-87-96 (мама).

e-max.it: your social media marketing partner