Художниця зобразила у листівках старі двері Єлисаветграда

,

00231Кіровоградка Наталя Соловйова намалювала і власним коштом вирішила видати набір поштових листівок «Двері старого Єлисаветграда». Це її особистий подарунок жителям до Дня міста.


Ідея підготувати такі листівки виникла в мисткині ще п’ять років тому. Протягом цього часу вона фотографувала і в графіці передавала зображення дверей, які бачила в будинках старої частини міста.


– Якось я була у Львові і побачила там роботи організації DIV із Німеччини, яка опікувалася збереженням тамтешньої культурної спадщини. Тоді подумала, чому б і нам не подбати про історичні пам’ятки старого Єлисаветграда, – розповіла «КП» Наталя і зазначила, перші замальовки дверей створила ще 2012 року. Згодом до них почали додаватися все нові й нові ілюстрації.


До збірки поштівок увійшли десятеро найзнаковіших, на думку художниці, дверей.


– Деякі з них ще «живі», а деякі власники вже давно замінили на сучасні, тож ці архітектурні перлини залишаються жити лише на сторінках альбомів, книг і листівок, – зауважує Наталя і додає, зображуючи старі двері, звернула увагу, наскільки гармонічно їхні деталі збігалися з елементами архітектури цілої будівлі.


Листівки художниця видала власним коштом усього півтисячним накладом. Каже, це буде гарний подарунок кіровоградцям до Дня міста. А ще Наталя мріє, можливо хтось захоче повернутися до історичної пам’яті і встановить у своєму будинку двері з «обличчям» старого Єлисаветграда.

 

фото: із соцмереж

e-max.it: your social media marketing partner