У Кіровоградському районі нелюди розстріляли маленьких лебедів

, КП

00235На ставку Рожнятівки Високобайрацької сільської ради Кіровоградського району жила лебедина родина – двоє дорослих і шестеро малих. Лебеді були ручними – часто виходили на берег чи греблю і не лякалися людей. Місяць тому дорослі птахи зникли. А минулої суботи двоє чоловіків розстріляли трійко пташенят.


– Близько восьмої вечора я їхав на роботу повз ставок через греблю. Побачив двох чоловіків – одному на вигляд років 25, іншому – за 50. Старший був із рушницею. Вони нахабно на самому березі розстріляли маленьких лебедят, – розповідає «КП» свідок подій Станіслав Петраш. – Пташенята і так без батьків живуть – ті зникли з місяць тому. Вони зовсім ручні, часто на берег виходили чи навіть на греблю до людей. Було шестеро маленьких, а залишилося троє. Серця немає у людей! Зараз лебедята сидять посередині ставка і бояться найменшого шарудіння.


Чоловік одразу зробив зауваження незнайомцям і між ними виникла сутичка.


– Забрав рушницю і викину у воду. Це були немісцеві люди. Можливо у гості приїздили. За ними хвилин через п’ять прибула машина, чоловіки дістали рушницю зі ставка і втекли, – продовжує співрозмовник.


Станіслав Петраш одразу звернувся до поліції.


– Я одразу подзвонив на «102». У поліції сказали, що зможуть приїхати десь о 23:00, або пізніше. Але так нікого так і не було, – обурюється чоловік.


Натомість у райвідділі кажуть, на виклик прибули, проте заявника не застали.


Нині житель Рожнятівки має намір звернутися до поліції з заявою про жорстоке поводження з тваринами.


Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин», який посилює покарання за жорстоке поводження з тваринами.


Відтепер за знущання, вчинені зі застосуванням жорстоких методів або з хуліганських спонукань, шкуродерам загрожує арешт до 6 місяців або обмеження волі терміном до 3 років. Ті самі дії, вчинені в присутності дитини, караються обмеженням волі терміном від 3 до 5 років або позбавленням волі на такий же термін. Якщо знущання над твариною було скоєно з особливою жорстокістю, або призвело до каліцтва чи загибелі, або вчинене групою осіб, то каратиметься позбавленням волі терміном від 5 до 8 років.

e-max.it: your social media marketing partner