У Кіровограді з’явиться будинок милосердя

, Олена Сідорова

00238В обласному центрі завершується облаштування сучасного притулку для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Ті, кому тимчасово нема де жити, можуть розраховувати на безкоштовну ночівлю під дахом. Відкриття заплановане на осінь.

За облаштування прихистку взялися волонтери організації «Милосердя». Молоді люди вже третій рік поспіль щонеділі годують безхатьків гарячими обідами, стрижуть і купають, забезпечують одягом і медичною допомогою, а щосуботи – роздають допомогу малозабезпеченим – самотнім пенсіонерам і багатодітним родинам. За день, кажуть, до них може прийти до півсотні людей.

Роботи у притулку розпочалися близько півроку тому.

– Це буде притулок не лише для безхатьків, а й для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах, – розповідає заснов­ник молодіжної організації «Милосердя» Володимир Лєбєдєв. – Наприклад, до нас зверталися цілими родинами, яким ніде жити, приходили молоді люди, які приїхали в місто на роботу, а їх кинули, були переселенці, алкозалежні… Прийти зі смітника переночувати – ні, такого не буде. Перед поселенням треба буде пройти медичний огляд. Людина має хотіти змінити своє життя, але так склалося, що жити тимчасово немає де. От саме в таких випадках надаватимемо прихисток і підтримку. Якщо бачимо, що людина користується нашою добротою – починаємо мотивувати до праці, показуємо своїм прикладом, що можна самостійно себе забезпечувати і нормально жити. Ми самі вчимося і працюємо, тому на наших шиях сидіти не дозволятимемо. Місяцями тут жити ніхто не буде.

 

00239

Кімната розрахована на 12 осіб. Жінок поселятимуть окремо від чоловіків.

Самі ж безпритульні облаш­туванню тимчасового притулку радіють, адже взимку вони страждають найбільше – отримують численні обмороження і навіть гинуть від холоду.

Нині в приміщенні вже встановили батареї, металопластикові вікна, двері, сучасні лампи, пофарбували стіни, перекрили підлогу... Усе робили своїми і спонсорськими силами. Втім у кімнати треба ще шафа, матраци, постіль, подушки, одяг і посуд.

– Уже привезли три двоярусні ліжка. Таких плануємо поставити шість. Також потрібно покласти лінолеум площею ­­­­­60 квадратних метрів. Разом із плінтусами це коштуватиме більше семи тисяч гривень. Треба ще знайти тумбочки на кожного підопічного, – розповідає Володимир і просить не нести старі радянські меблі, оскільки волонтери хочуть облаштувати приміщення у стилі сучасного хостелу, аби люди, які там житимуть, звикали до хороших умов життя і мотивувалися змінювати себе на краще.

 

0024000241

Крім перерахованої допомоги, волонтерам потрібна і фізична сила добровольців. Тому сміливці, які бажають віддавати щотижня кілька годин свого вільного часу на допомогу нужденним – також можуть долучатися до проекту.

– Біблія вчить, що треба допомагати ближнім, – аргументує Володимир, чому займається волонтерством. – Ми бачимо нинішні реалії, які інколи бувають дуже страшними, бачимо бідність, і коли вносимо хоч крап­линку добра в суспільство, помічаємо, як у людей з’являється в очах надія.

Чим і як можна допомогти волонтерам – розкажуть за телефоном: (099) 365-93-34 (Володимир).

фото: Олена Сідорова

e-max.it: your social media marketing partner