Після участі у Global Teacher Prize Ukraine директора благовіщенської школи зустрічали як героя

,

00965Минулої неділі у столиці відбувся фінал конкурсу Global Teacher Prize Ukraine, під час якого назвали кращого серед освітян країни. За вибором журі і народним голосуванням, перемогу здобув учитель фізики з Чернівців Паул Пшенічка.

Нагадаємо, Кіровоградщину представляв учитель історії, директор Благовіщенської школи №2 Олександр Чучаєв. Він увійшов до двадцятки кращих!

З якими враженнями повернувся і як його зустрічала рідна школа, розповів «КП».


– Ой, враження дуже приємні і позитивні. По-перше, не очікував, що моя школа так зустрічатиме. Коли повернувся з Одеси з попереднього етапу конкурсу, теж дуже тепло зустрічали, з кульками і тортом. А цього разу – кульки, торт у вигляді емблеми конкурсу, купа привітань і побажань від колег і учнів, – ділиться­ емоціями Олександр Чучаєв і додає, приємно, що і вчителі, і діти розділили з ним радість участі у змаганні.

Про нагородження кращого вчителя, яке відбувалося у Києві, співрозмовник «КП» має тільки приємні враження. Каже, вся двадцятка їхала туди з радістю, навіть не за перемогою, а за можливістю ще раз зустрітися й поспілкуватися.

– Ми їхали туди не за перемогою, а щоб емоційно відпочити, побачити друзів-учителів, із якими потоваришували за час конкурсу. Всі приїхали зі своїми сім’ями, з дітьми, – розповідає вчитель. – Нам влаштували дуже гарний прийом, була червона доріжка, виступи зірок, велика сцена, наче як на врученні «Оскара». І все настільки було щиро, по-домашньому, що зовсім не відчувалася та помпезність. Час пролетів настільки швидко, що нам не вистачило спілкування.

Олександр Чучаєв каже, переможець конкурсу – Паул Пшенічка – достойний цієї відзнаки, адже він одразу був фаворитом змагань. Тож сто тисяч гривень і поїздка в Дубай дісталися йому.

Втім, зізнається директор Благовіщенської школи №2, набагато ціннішим став досвід, обмін емоціями і розуміння важливості свого покликання.

– Сильнішими робить нас не перемога, а боротьба, – підсумував він.

Як уже розповідала «КП», конкурс Global Teacher Prize Ukraine стартував у травні. Це загальнонаціональна премія для вчителів-новаторів. Номінувати улюбленого педагога може кожен.

 

фото: із сомережі

e-max.it: your social media marketing partner