Галина Недолужко: Вдячна своєму колективу, який працює злагодженим механізмом

,

00972Робота поліграфістів не кидається в очі, проте саме завдяки їм читачі тримають у руках щоразу свіжий номер «КП», який ще пахне друкарською фарбою. Редакційна робота була б неможливою, якби друкарня не тиражувала її в тисячах примірників газет. Безліч речей – від малесенької етикетки на баночці до книг і плакатів – усе це результат роботи поліграфістів. Одне з кращих підприємств регіону – «Поліграф-Сервіс» – 15 жовтня святкує двадцять років своєї роботи. Як ставали на ноги і розвивалися, «КП» розповіла генеральний директор друкарні Галина Недолужко.

– Згадувати той час важко, – зітхає співрозмовниця. – Колектив тодішнього державного підприємства «Поліграфтехпром» зібрали і сказали: виживайте, як можете, приватизуйте, вкладайте гроші... Тоді ми й вирішили колективно приватизувати обласну базу постачання того підприємства.

Таке рішення не тільки дало старт новому підприємству «Поліграф-Сервіс», а й зберегло колектив.

– Участь у приватизації бази у грудні 1997 року, крім нас, брали ще кілька бажаючих підприємств, але віддали перевагу нам, бо ми були першими правонаступниками «Поліграфтехпрому» і зберегли весь колектив, – продовжує Галина Недолужко і додає, багато людей і досі працюють у друкарні з перших днів її створення.

Спадок, який дістався новоствореній друкарні, був зношений і старий, але саме ті друкарські машини – «Домінант» і «Ромайор» – дали можливість працювати й розвиватися.

Зразу могли друкувати тільки чорно-білу продукцію, тож із радістю бралися за будь-які бланки, накладні, платіжки, – згадує початок роботи друкарні директор. – Але саме ці замовлення дали можливість нам вижити, а згодом і наростити обсяги. З першого дня друкарня жодного разу не зупинилася, не затримала заробітну плату працівникам.

Згодом арсенал підприємства поповнився сучасною друкарською машиною «Роланд», яка дозволяє здійснювати повноколірний друк. Давно відійшла у минуле ручна робота, на зміну їй прийшли комп’ютери. Тож сьогодні «Поліграф-Сервіс» надає увесь спектр поліграфічних послуг. Щотижня на підприємстві виходять у світ і несуть найсвіжішу інформацію своїм читачам понад два десятки газет. Персонал друкарні з тринадцяти працівників збільшився майже удвічі. Утім не змінилося ставлення до роботи, колектив такий же злагоджений і відповідальний.

– Радію, що у нас склався такий згуртований колектив однодумців. Із багатьма йдемо пліч-о-пліч із перших днів роботи «Поліграф-Сервісу». Це головний бухгалтер Любов Дячок та її заступниця Наталя Бульбак, директор філії Ольга Питльована, начальник цеху Олександр Каплунов, начальник виробництва і майстер із золотими руками Олексій Сапунов, начальник комп’ютерного відділу, наш «син полку», який виріс у друкарні і прийшов сюди працювати, Сергій Коженко. Вдячна кожному працівникові колективу, який працює, як один злагоджений механізм, – зазначає Галина Недолужко.

Єдина проблема, яка останні роки неабияк дошкуляє працівникам «Поліграф-Сервісу» і жителям мікрорайону, де знаходиться підприємство, – відсутність транспортного зв’язку.

– Друкарня знаходиться неподалік телецентру, на вулиці Садовій. Раніше сюди ходив 102 маршрут, але вже багато років у цей мікрорайон жоден громадський транспорт не курсує. На роботу і з роботи дістатися важко. Буває таке, що працюємо у дві зміни, то, крім як на таксі, дістатися дому неможливо. Скільки різних кандидатів у депутати обіцяли пустити сюди маршрутки, але й досі чекаємо, – бідкається директор і вкотре просить міську владу нарешті звернути увагу на цей віддалений куточок міста й забезпечити його транспортним сполученням.

А поки «Поліграф-Сервіс» сміливо планує своє майбутнє.

– Будемо розширюватися, купувати нове обладнання. Тож бажаю усім нам працювати довго, плідно і завжди знаходити порозуміння, – поділилася Галина Недолужко.

«КП» щиро вітає партнерів і друзів із ювілеєм і зичить достатку, процвітання та миру!

 

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner