Для підривників Березкіна вимагають свободи

,

917Учора мало відбутися судове засідання у справі братів Андрія та Павла Дяченків – екс-співробітників СБУ, яких звинувачують у вчинені замаху на життя народного депутата Станіслава Березкіна. Проте замість судового засідання був пікет на захист обвинувачених.

Біля прокуратури зібралося близько півсотні осіб. Серед них – родичі та знайомі братів. Вони вигукували «Свободу братам Дяченкам!», «Ганьба прокуратурі!».

Серед пікетувальників був і чоловік у масці та з кийком у руках. Побачивши працівника прокуратури, котрий ішов до входу, він потягнув його за піджак і разом із іншими учасниками пікету перегородив вхід.

На розмову до людей вийшов в.о. прокурора області Сергій Жолонко. Він запросив батька і кількох родичів Дяченків до кабінету. Там пообіцяв особисто переглянути всі аргументи, які йому навели, і сказав, що ретельно вивчить матеріали справи. Жолонко також попередив, що у будь-якому випадку крапку в цій справі поставить суд...

Того ж дня апеляційний суд мав розглядати справу. Однак засідання не відбулося – не з’явилися ані представник Березкіна, ані прокурор.

Як уже неодноразово повідомляла «КП», у грудні 2012 року народному депутатові Станіславу Березкіну надіслали саморобну бомбу. Підозри впали на братів Дяченків. Проте, якщо Андрія затримали ледь не по гарячих слідах, то Павла правоохоронці розшукували певний час. Замах на життя нардепа у суді кваліфікують за статтею 112 Кримінального кодексу України «Посягання на життя державного чи громадського діяча», максимальне покарання – довічне ув’язнення.
e-max.it: your social media marketing partner