Кіровоградців вербують до Національної гвардії України

,

924У стрілецькому батальйоні військової частини №3011 Кіровограда розпочався набір до Національної гвардії України. Усіх бажаючих добровольців, які підходять за віком, вносять до списку і направляють на проходження військово-медичної комісії. Перший тиждень набору вже фактично завершився, а до гвардії прийшло записатися лише три десятки чоловіків, десять із яких – не годяться за віком.

– До Національної гвардії можуть записатися: рядовий склад (солдати, мічмани) – віком до 40 років, сержантський склад – до 45 років, молодший офіцерський склад – до 50 і старший – 55 років, – пояснює заступник командира батальйону Сергій Дніденко і зауважує, що служба буде контрактною.

– Ми не можемо записувати тих, у кого всередині контракту вік перевищуватиме встановлені законом межі, – уточнює він.

За словами військового, йдучи на приймальний пункт, чоловік, якщо служив у військах, має взяти з собою військовий квиток і паспорт, якщо ні – лише паспорт.

– Потім ця людина направляється на військово-медичну комісію. Якщо годна – підписується контракт. Далі – навчання у Кривому Розі, – зазначає Сергій Дніденко.

Військовий говорить, що станом на четвер до Нацгвардії записалося трохи більше трьох десятків добровольців.

– На жаль, переважно це чоловіки віком 40-50 років, які вже не підходять для служби, – констатує заступник командира батальйону і зізнається, що потреба нині чимала.

– Є територіальні розпорядження стосовно необхідної кількості чоловіків, яких треба завербувати. Але цю інформацію я не можу оприлюднити. Треба надто багато. За три дні прийшло 32 особи, це дуже мало. Необхідність – у 50 разів більше. Однак люди мають іти свідомо, – говорить Сергій Дніденко, наголошуючи, що залучати до гвардії примусово нікого не будуть – лише добровольців, яких у Кіровограді дуже мало.

Заступник командира батальйону нагадує: усі, хто бажає записатися до лав Національної гвардії України, можуть звернутися безпосередньо за місцем розташування батальйону за адресою: Кіровоград, вулиця Ленінградська, 19 (район Новомиколаївки). Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами: (0522) 22-39-55 (черговий),

(050) 236-35-18, (095) 246-06-51.
e-max.it: your social media marketing partner