Маму кіровоградського Мауглі можуть ув’язнити на п’ять років

,

930Історію хлопчика Андрійка з Кіровограда «КП» розповіла трохи більше місяця тому. Тоді, після публікації, газеті телефонували провідні телеканали  – вони не менше були вражені ставленням матері до сина і хотіли розповісти на всю країну про жахіття, які довелося пережити дитині. Коли лікарі побачили Андрійка, їм забракло мови – брудний, на ногах залишки випорожнень, нігті на руках та ногах закручені донизу. Сьогодні його мамі загрожує п’ять років тюрми за злісне невиконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, Андрійко пішов у перший клас у дев’ять із половиною років. Можливо, дитина взагалі не сиділа б за шкільною партою, якби не соціальні служби. Хлопчика фактично вирвали з сім’ї.

– На уроках дитина нічим не відрізнялася від своїх однокласників, він засвоював матеріал, писав, читав, працював. Єдина відмінність від ровесників – поруч завжди знаходилася мама. Вона не відпускала його з-під свого контролю. Іди туди, прийди сюди, візьми ручку, пиши, перевзувайся, йди до туалету, їж, – розповідав тоді директор ЗОШ №30, де навчається Андрій, Юрій Конопат і зауважував, що так тривало півтора року.

Наприкінці минулого року, у листопаді Андрій дуже захворів. Він був настільки слабим, що не міг тримати ручку в руках. На такий стан дитини мама жодним чином не реагувала і продовжувала приводити сина на заняття.

Зрештою, у ситуацію втрутилася служба у справах дітей, викликали швидку. Утім, навіть після приїзду лікарів, жінка не погоджувалася віддати сина на лікування до медичної установи.

У медзакладі пояснили, що дитина була у вкрай важкому стані, з порушенням свідомості на рівні І-ІІ ступеню мозкової коми та зневодненням, зафіксовані явища заніміння кінцівок. Такий стан лікарі обґрунтували недостатнім рівнем догляду. Давно немитий, волосся скуйовджене, брудне. Ноги також брудні, із залишками випорожнень, нігті на руках та ногах брудні, закручені донизу. Головний лікар зробив висновок, що мати не виконує належним чином свої обов’язки. Таке погіршення стану та відмова від медичної допомоги могли призвести до смерті Андрійка.

Наразі, дитина проходить курс лікування та психологічної реабілітації у столичній лікарні. Стан хлопчика все ще тяжкий.
e-max.it: your social media marketing partner