Четверо жителів Новоархангельська нагодували водіїв, які застрягли в снігових заметах

, Олена Сідорова

02000Снігові замети на території чотирьох районів Кіровоградщини – Гайворонського, Голованівського, Благовіщенського і Новоархангельського – спричинили величезні затори автотранспорту 18 січня. Аби водії, які рухалися в черкаському напрямку, не стояли в полі, їх зупинили перед в’їздом у Новоархангельськ. Так близько семи десятків легковиків і вантажівок на дві доби опинилися у сніговій пастці. Поки голодні і холодні водії чекали техніки, нагодувати їх узялися четверо жителів Новоархангельська – власники ресторанного комплексу Юліанна і Тарас Билиці та фермери Василь Голючик і Сергій Баліцький.

– Я проїжджав поряд із тим затором, зайшов на заправку і почув, як один чоловік говорить із дружиною по телефону: «У мене лишилося дві пачки макаронів, я не знаю, що робити…», – розповідає Сергій Баліцький. – Після того, як він завершив розмову, я познайомився з ним, розпитав, що треба, і заїхав до сестри в ресторан. Разом завантажили необхідне – гарячі обіди, чай, каву, бутерброди, цигарки, воду – і поїхали роздавати водіям. Видно було, що всі голодні і змерзли. Підійшов до однієї машини, відкрив двері, а там водій, якого я одразу й не помітив, бо вікна заморожені і машина заглушена. Коли подав йому той обід – картоплю, відбивну і салат – ви б бачили здивовані і щасливі очі! Він вийшов, а його аж тіпає від холоду…

Тим, у кого закінчилася солярка, допомогли заправитися. Ввечері Сергій повернувся знову – привіз воду і ще продукти.

– Роздавали на другий день після заметілі, коли танк розчистив дорогу, – додає співрозмовник «КП». – У перший день там проїхати було нереально. Заправка була забита. В одній із машин навіть слон був, якого везли у Польщу. Ті, хто ближче стояв до заправки і мали гроші, ходили на заправку. А ті, що вже далі, – не могли добратися. У стихію треба допомагати, чи то чужому, чи то своєму! Добро завжди повертається добром!

За повідомленнями рятувальників, нині на території області всі автошляхи розчищені, а затори ліквідовані. Всього на Кіровоградщині зі снігових заметів витягнули понад сім сотень автівок, із них чотири сотні вантажівок, трохи менше двох десятків автобусів, три карети швидкої і три сотні легкових автомобілів. Також рятувальники тричі надавали допомогу з перевезення двох вагітних і хворого в Голованівському районі.

фото: із соцмереж

 

e-max.it: your social media marketing partner