Шестикласниця з Кіровограда знялася у гумористичному кіножурналі «Байки»

, Олена Сідорова

02048Учениця шостого класу школи №32 Ольга Сатула разом із іншими талановитими дітьми обласного центру знялася у міжнародному гумористичному кіножурналі «Байки». За рік дівчинка встигла зіграти одні з головних ролей у трьох серіях й отримала титул найактивнішої учасниці знімального процесу. Мама дівчинки – Віта Сатула – донькою пишається, а керівництво імідж-студії «Ольга», в якій та займається, бачить у вихованиці талант і перспективу розвитку. Сама ж Оля планує продовжувати випробовувати себе в акторській грі.

Дівчинка вже два роки є вихованкою імідж-студії «Ольга», на базі якої діє Школа театрального і кіномистецтва «Kids Cinema».

– Сінема-студію ми створили, бо побачили у дітей інтерес до кіно, телебачення і публічних виступів, – розповідає директор імідж-центру «Ольга» – Вікторія Вагжанова. – Для того, щоб вони ще більше розвивалися, ми знайшли контакт автора ідеї та продюсера міжнародного кіножурналу «Байки» Олександра Молодцова й розпочали співпрацю. Насправді до 2013 року ми працювали з «Єралашем» і з художнім керівником журналу Борисом Грачевським. Сподівалися, що робота триватиме, але не склалося. Якщо «Єралаш» – це більше шкільні історії, то «Байки» – це історії дітей віком від трьох років і аж до 21. Це невеликі сюжети, які вчать загальнолюдським цінностям. Торік у лютому ми провели кастинг в обласному центрі, тоді прийшло півтисячі дітей, із них із півтори сотнею ми співпрацювали. Ми побачили, що діти хочуть спробувати себе в акторській справі.

Протягом року в обласному центрі відзняли дев’ять серій, ще дві – у Полтаві. Знімальна група – кіровоградська. Сценарій, монтаж і звук – робота команди зі столиці.

– Цікаво було спостерігати за ростом дітей, – продовжує наставниця Олі. – Вони вчилися, як поводитися перед камерою, на знімальному майданчику, працювати в команді. Деякі зйомки проходили і о шостій ранку, і пізно ввечері. Ще намагаємося, аби під час творчого процесу була приємна атмосфера і щоб старші допомагали меншим. Діти справлялися.

– Із чотирьох років мріяла бути актрисою, – ділиться з «КП» Оля. – Я лягала і прокидалася з цією думкою. І от у десять моя мрія здійснилася.­ З семи років займалася­ в модельному агентстві. Там навчилася триматися перед фотокамерою. А от перед відеокамерою досвіду не було.

Оля зіграла ролі у трьох із дев’яти серіях. Зізнається, зйомки додали їй упевненості, якої раніше бракувало.

– Перша серія – про модних спортсменок, які не стільки хотіли стати гарними, скільки показати всім, які вони модні, що займаються спортом. Зйомки проходили в спортивному залі, – ділиться­ юна акторка. – Під час перших зйомок була не дуже впевненою у собі, бо не вистачало досвіду. Але у другій стала більш розкутою. Якщо раніше боялася камери, то зараз перед нею почуваюся впевнено. Друга серія – «Ліки для схуднення». Зйомки проходили в парку. Третя – «Принцеса», знімали у школі. Там про шкільне кохання.

Основний знімальний процес тривав близько трьох годин. Але перед цим були тривалі репетиції, які діти гідно витримували.

– Участь у зйомках – це скоріше ініціатива Олі, – розповідає її мама – Віта. – Але я підтримую доньку у всьому. Це для неї цікаво. Звичайно, не хотілося б, аби вона стала актрисою, бо будь-які батьки будуть відмовляти від такої професії, адже це в дечому страшно. Зараз Оля мріє вивчити французьку мову і поїхати в Париж, а також – стати журналістом. Втім досвід, який вона здобуває, думаю, знадобиться у будь-якій професії.

– Оля дуже вихована і відповідальна дівчинка, – додає Вікторія Вагжанова. – І її мама розуміє, у житті дівчинки важливо, аби вона була впевненою у собі, комунікабельною, вміла спілкуватися з людьми, працювати на камеру. Бачу, як за два роки роботи в агентстві вона помітно виросла – у тому числі морально й етично. І вона готова працювати далі. Ми будемо ускладнювати тексти, сценарій, вимагатимемо кращої акторської гри. Діти талановиті, дитячі історії – душевні. Це треба їм для розвитку. Ми відкриваємо їм можливості і для них це лише початок творчого пориву.

 

02052

 

фото: стоп-кадр «Байки»

e-max.it: your social media marketing partner