Мама руфера, який зірвався з багатоповерхівки: Влад рятував друга!

, КП

02164Історія 15-річного кіровоградця Владислава Гавриленка сколихнула всю область. Два тижні тому юний руфер зірвався з пожежної драбини багатоповерхівки. Хлопець отримав численні травми і знаходиться у важкому стані в лікарні. Раніше «КП» поспілкувалася з другом постраждалого – Артемом, який, не вдаючись у подробиці, розповів, як сталася біда. Нині газеті вдалося поговорити з мамою Влада – Альоною. Жінка певна, син рятував друга.

– Влад розповів мені, що разом із Артемом саме спускалися з даху п’ятиповерхівки, першим ішов Артем. Раптом Владик помітив, що обривається пожежна драбина. Тоді син однією рукою вхопився за дах, а іншою – тримав цю драбину, щоб Артем не зірвався і міг спуститися на землю. Так він провисів десь півтори хвилини. А потім зірвався… У нього є така риса – допомагати іншим, навіть якщо собі може нашкодити, – ділиться­ з «КП» мама постраждалого підлітка.

Про те, що син захоплюється руферством, жінка знала, втім не заохочувала таке хобі.

– Влад – руфер, у нього таке захоплення – лазити висотками, знімати усе на відео і публікувати у соц­мережі. П’ятиповерховий будинок – найменша висота, яку вони долали, були й вищі. Влад каже: «Мамо, я сорок разів лазив на дах по тій драбині, а на 41-й не перевірив її». Я його попереджала, пояснювала, що не можна так, що є ризик покалічитися…­ Але ж це підлітки, – продовжує Альона.

Окрім руферства, хлопець займається спортивними єдиноборствами, що, ймовірно, і врятувало йому життя.

– За словами лікарів, значну роль у Владовій ситуації зіграло те, що він займався хортингом. Завдяки його фізичній підготовці, він устиг згрупуватися при падінні, інакше могла б бути інша ситуація, набагато складніша, – констатує жінка.

Внаслідок падіння Влад Гавриленко отримав численні травми.

– Переломи верхньої і нижньої щелепи, кісток черепа, носу. Множинні забої, пошкоджені внутрішні органи. У роті стоять шунти. Щелепу по частинах збирали, а дрібні кісточки просто видаляли. Йому дають ліки ледь не цілодобово. Попереду ще тривале лікування, але скільки воно триватиме, чи лікуватимуть у Кіровограді, чи направлятимуть у Київ – поки не знаю, – продовжує мама руфера і сподівається лише на краще. – Це дуже важко і страшно. Але Влад сильний духом, психологічно налаштований на одужання, він дуже хоче вижити. І мені не можна падати духом, я маю підняти його на ноги. Усе для цього зроблю. Він – сенс мого життя.

Нагадаємо, раніше друг Влада – Артем розповів «КП», що вони видерлися на багатоповерхівку, аби сфотографувати місто. Втім драбина, якою підій­малися хлопці, почала обриватися і Влад упав із висоти третього поверху.

– Я був на рівні другого поверху, а Влад на поверх вище. Чую якісь звуки, наче щось ламається. Потім ще якийсь глухий звук. Глянув униз – на землі лежав Влад, а вгорі висіла надламана драбина… Я викликав швидку, яка приїхала хвилин за п’ять і забрала його у лікарню. Це було дуже страшно, – розповідав «КП» Артем.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 5168 7551 0422 7653 (Гавриленко Альона Павлівна – мама).

 

фото: надане родиною

e-max.it: your social media marketing partner