Гройсман розповів про плани-2018, а журналістові «КП» пообіцяв ремонт дороги на Миколаїв

, Олена Сідорова

02329Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з регіональними медіа заявив, що планує брати участь у наступних парламентських виборах. Втім найголовніші його завдання на 2018 рік, наголосив, – модернізація країни і підтримка економіки, зокрема, в аграрному секторі.

Зарплати зростуть

– Середня заробітна плата в Україні в нинішніх умовах має дорівнювати не менше десятьом тисячам гривень. Зарплату треба виводити з тіні, – наголосив прем’єр-міністр і додав, що мають підвищитися і пенсії, в тому числі й військовослужбовців, що вже заплановано з 1 січня. – Минулого року ми підвищили середній розмір пенсій на 561 гривню. І будемо рухатися у цьому напрямку. – У 2019 році ми зробимо наступний крок – підвищимо пенсії тим, у кого були низькі заробітки.

Реформа медицини

Одним із головних пріоритетів роботи уряду є реформа охорони здоров’я.

– Дуже важко змінювати систему, вражену різними хворобами десятки років. Тому її треба зараз змінювати разом, щоб забезпечити людям доступ до медицини європейського рівня, щоб людина, звертаючись до лікаря, отримала якісну послугу і якісні ліки, – сказав очільник уряду.

Більше експорту

– Ми почали більше експортувати української продукції. У нас є зона вільної торгівлі з Європейським Союзом – це 40% експорту. Але ми відкриваємо і нові ринки – Азія, Африка, також запрацювала зона вільної торгівлі з Канадою. Це все нові ринки, які потребують української продукції, бо вона є достатньо конкурентною, – підкреслив Гройсман.

Розвиток фермерського руху

За словами прем’єр-міністра, уряд підтримуватиме тваринництво і агропромислові комплекси в Україні, адже вони дають майже 18% валового внутрішнього продукту.

– Ми визначилися, що спрямуємо два з половиною мільярда гривень на компенсацію 25% вартості будівниц­тва нових фондів – ферм, молочнотоварних комплексів. Кожній родині в селі, яка вигодовуватиме теля до року, ми відшкодовуватимемо дві з половиною тисячі гривень. Аграрії отримають 25% компенсації вартості за техніку українського виробника. Чи не вперше є така системна підтримка фермерства. Ми стимулюємо розвиток економіки, машинобудування і створення робочих місць, – наголосив він.

Масштабний ремонт доріг

Українські дороги, анонсує очільник Кабміну, ремонтуватимуть ще масштабніше, ніж це було торік. Якщо, наприклад, у 2016 році вдалося відновити майже тисячу кілометрів доріг, то в 2017-му ця цифра була вдвічі більшою.

– Не розумію, чому дороги не ремонтували раніше. Ми знайшли ресурси, які можна спрямувати на будівництво доріг. За три-п’ять років дороги в державі будуть у значно кращому стані, – пообіцяв Гройсман.

Він також наголосив, що трасу «Кіровоград-Миколаїв», стан якої викликає чи не найбільше нарікань в українців, таки ремонтуватимуть.

– Буде бетонка. Нині вона планується і проектується, – зауважив прем’єр, відповідаючи на запитання журналіста «КП».

 

фото: КМУ

e-max.it: your social media marketing partner