Без вашої допомоги нічого б не вийшло! «КП» допомогла зібрали гроші на операцію онкохворому

, КП

01903У січні «КП» розповідала історію Федора Пономарьова з Помічної. Чоловік за тиждень до Нового року дізнався, що у нього рак третьої стадії. Йому призначили термінову операцію. Але її вартість – 200 тисяч гривень, які потрібно було зібрати за тиждень, – виявилася для сім’ї чоловіка непосильною. Тоді рідні звернулися за допомогою до газети. Завдяки публікації у «КП», сотні людей відгукнулися, а їхні пожертви допомогли врятувати помічнянця.

– Дізналися про хворобу чоловіка десь за тиждень до Нового року. Федя звернувся до лікарів, його направили на обстеження в обласний онкодиспансер. Там сказали, що у чоловіка третя стадія раку сечового міхура і скерували на консультацію в Інститут раку, де діагноз підтвердили і призначили термінову операцію. Лікарі сказали, після неї він зможе далі жити звичайним життям. Також йому пропонували взагалі видалити орган і від нирок вивести дві трубки. Але після такого втручання, за словами медиків, він прожив би всього кілька років і весь цей час мучився б від болю, – розповідає «КП» дружина Федора – Віталія.

Рідні розпочали збір коштів, але необхідна сума у 200 тисяч гривень була непосильною.

– Вартість такої операції – шість-сім тисяч доларів. Ми назбирали лише 50 тисяч гривень. Продавати вже не було що. А гроші потрібні були терміново. Ми не знали вже, де шукати і в кого просити. Тоді знайомі нам розповіли історію, що завдяки «Кіровоградській правді» дев’ятирічній Марійці з Помічної вдалося зібрати гроші на лікування. Ми розшукали номер журналіста і наважилися зателефонувати, – пригадує Віталія.

Після публікації про допомогу на рахунок родини почали надходити кошти, завдяки чому Федору вчасно зробили операцію.

– Дуже дякуємо «Кіровоградській правді», без вашої допомоги нічого б не вийшло! Люди відгукнулися на прохання. Ми зібрали необхідну суму. Федю прооперували 31 січня в Інституті раку. Уже тиждень як чоловік удома. Все пройшло добре. Тепер попереду реабілітація, кожні три місяці необхідно проходити обстеження... Це тривалий процес. Але лікарі зробили все необхідне. Пухлину видалили, хімію наразі робити не потрібно, – радіє жінка і дякує усім небайдужим жителям Кіровоградщини за підтримку і допомогу.

 

фото: надане родиною

e-max.it: your social media marketing partner