У Благовіщенському школярі під час спортивної пробіжки зібрали понад 150 мішків сміття

,

02794Перша спортивно-екологічна акція «Година довкілля» відбулася у Благовіщенському. Там учні шкіл разом із батьками вийшли на спортивну пробіжку і заодно прибрали місто від сміття. Чому виникла така ідея, «КП» розповів один із організаторів екоакції, директор Благовіщенської школи №2 Олександр Чучаєв.

– Це вперше поєднали спортивну пробіжку і турботу про екологію. На практиці переконалися, що це дієвий спосіб як для покращення фізичної форми й емоційного самопочуття, так і для чистоти нашого міста, – розповідає очільник школи і додає, хотіли влаштувати акцію раніше, під час канікул, проте завадила погода. – Вийшли в середу після уроків. До нас приєдналися учні інших шкіл, батьки і багато небайдужих містян.

Загалом участь у пробіжці і прибиранні взяли більш як півсот­ні активістів. Прибрали більшу половину території міста і зібрали понад 150 мішків сміття.

– Усі були втомлені, але задоволені результатом, бо дійсно вулиці і парки міста стали чистішими. Діти навіть стали робити зауваження іншим жителям Благовіщенського, аби не кидали сміття під ноги, – зауважує співрозмовник «КП» і констатує, акція поєднала у собі три мети – пропаганду здорового способу життя, боротьбу за чисте довкілля і натяк комунальним службам якісніше виконувати свою роботу.

Організатор екозабігу переконаний, учасники акції більше ніколи навіть не подумають викинути сміття на вулиці й не дозволять робити це іншим.

– Ми навмисно не робили ніяких призів. Мотивація була єдина – прибрати місто. І нам це вдалося, всі задоволені, – наголошує Олександр Чучаєв.

За його словами, акція не остання. Уже за два тижні директор школи запрошує усіх на велоквест, а до цього ще й взяти участь у місячнику з благоустрою.

фото: із соцмережі

 

02795

e-max.it: your social media marketing partner