Новгородківські «Мрійниці» привезли перемогу зі всеукраїнського фестивалю

,

02826Вокальний ансамбль «Мрійниці» Новгородківського будинку культури існує всього два роки, проте за цей час голосисто заявив про себе не тільки в області, а й на всю Україну. Щойно дівчата повернулися зі всеукраїнського багатожанрового фестивалю «Віват, витоки», що відбувся в Трускавці, з перемогою у двох номінаціях – «Вокальний ансамбль» і «Естрадний вокал». Чим вразили журі і про які подальші фестивалі мріють, «КП» розповіла методист вокально-хорового жанру Новгородківського районного будинку культури і керівник ансамблю Ілона Зубенко.

– Наш ансамбль зовсім молодий щойно виповнилося два роки, як ми зібралися. Дівчата ініціативні, усі гарно співають, мають унікальні голоси, тож вирішили себе показати на фестивалі й інших послухати, – розповідає Ілона Зубенко і з гордістю називає усіх учасниць колективу – Ірину Студінську, Наталю Неклегу, Анну Дубину, Людмилу Кучеряву, Олену Лаліменко.

Зібрала у гурт жінок спільна любов до української народної пісні. Вирішили розбавити традиційне виконання сучасною обробкою і зрозуміли, що їхній спів вражає.

– Зразу співали українські народні пісні у традиційній обробці, а потім стали експериментувати і зупинилися на етно-фольклорному жанрі, співаємо ще й акапельно. Намагаємося не просто співати, а робимо цілі яскраві номери, з танцями, щоб показати усю майстерність і талант, – продовжує співрозмовниця «КП» і додає, усіх шанувальників їхньої творчості вражають не тільки голосами, а й харизмою.

Довго залишатися з такою неймовірною енергетикою у стінах районного будинку культури «Мрійниці» не могли, тож поїхали на фестивалі. На рахунку колективу їх уже кілька. Торік уперше взяли участь у всеукраїнському в Очакові і вибороли третє місце.

– Для нас це була важлива перемога, бо з більш як 120 колективів ми втрапили у трійку кращих, – хвалиться Ілона Зубенко успіхом. – Цього року вирішили взяти участь у багатожанровому фестивалі «Віват, витоки». Виклалися – на всі сто! І журі, і глядачі казали, що ми були неймовірними, підкорили їх і співом, і харизмою. Тож із гордістю веземо додому два перших місця – у номінаціях «Естрадний вокал» і «Вокальний ансамбль».

Ілона Зубенко і «Мрійниці» заспівали українські народні пісні «Лелеченьки», «Ой, ти весно-сонце» і «Не ламай калину» у сучасній етнообробці і обійшли усіх 120 конкурсантів із різних міст України.

Перша перемога співочий гурт не заспокоює. Уже зараз вокалістки готуються до наступного фестивалю «Червона калина», який відбудеться у червні в Кривому Розі.

– Планів маємо багато. Сподіваємося привезти на малу батьківщину ще не одну перемогу, – підсумовує Ілона Зубенко.

 

фото: надане героями

e-max.it: your social media marketing partner