Обласний художній музей продовжив конкурс на кращий ескіз муралу

, КП

03627Обласний художній музей продовжив конкурс на кращий ескіз мурал-арту, який планують розмістити на всю його північну фасадну стіну. Таке рішення аргументували невідповідністю критеріям уже наданих робіт і майбутнім ремонтом фасаду музею.

– Конкурс ми оголосили на початку минулого року. Хотіли, щоб у нас був єдиний у місті і, мабуть, в Україні стінопис саме на музеї. Запросили і фахових художників, і молодих... Робіт пропонували багато. Але не всі відповідали критеріям. Більше того, деякі були плагіатом. Тому ми вирішили конкурс не завершувати, а ще збирати пропозиції, – розповідає «КП» заступник директора музею Ганна Осіпова й уточнює, роботи оцінюють за такими критеріями як естетичність, креативність та оригінальність ідеї, за технічною майстерністю, відповідністю архітектурним формам і кольоровій гамі будівлі музею.

Ще одна причина продовження конкурсу – ремонт фасаду.

– Ми закриємо конкурс, щойно точно стане відомо, коли відбудеться ремонт фасаду. Адже під час робіт можуть зачепити мурал, зіпсувати його, або ж можуть піти тріщини. А цього дуже не хочеться, – пояснює Ганна Осіпова.

По завершенні конкурсу журі розгляне всі пропозиції.

– Вже є пропозиції, які можна підготувати на розгляд конкурсній комісії. Ми відкриті для обговорення, варіанти робіт оприлюднені у соц­мережі. До обговорення проектів долучаються багато людей, – продовжує співрозмовниця «КП».

Серед варіантів стінопису пропонують картини і відомого кіровоградсь­кого художника Андрія Ліпатова.

– Було чимало пропозицій і обговорень у соцмережі, щоб на стіні була саме одна з картин Ліпатова. Це наш місцевий художник зі світовим ім’ям, у нього впізнавана техніка і він дуже оригінальний. У нього багато робіт із видами нашого міста. Більшість людей у соцмережі підтримують цей варіант. Але важливо, щоб за нього проголосувала і конкурсна комісія, – зауважує Ганна Осіпова.

Якщо журі обере картину саме Андрія Ліпатова, родина художника згодна дати дозвіл на використання її для муралу.

– Дружина покійного Андрія Ліпатова серйозно ставиться до його спадщини. Пані Марина сказала, якщо переможе проект картини її чоловіка, то надасть згоду на малюнок. А ми, звичайно ж, вкажемо авторство, – підсумувала Ганна Осіпова.

Нагадаємо, конкурс на кращий ескіз стінопису обласний худмузей оголосив торік у лютому.

фото: із соцмережі
e-max.it: your social media marketing partner