У Долинській батьки б’ють на сполох через невідремонтований дах дитсадка

, КП

03843Здавалося лише нещодавно у Долинській угамувалася історія з закриттям дитячого садочка «Івушка», як почалися проблеми з іншим дитсадком. У комунальному дошкільному навчальному закладі №4 «Казка» тече дах. Ще півтора місяця тому мерія пообіцяла відремонтувати покрівлю, втім досі ніхто нічого не зробив. Батьки майбутніх вихованців б’ють на сполох, адже за місяць дітки мають іти у садок.

– Наприкінці травня збирали всіх батьків діток, які мають іти до садочка з 1 вересня. Нам повідомили, хто в яку групу піде. Після зборів ми пішли до групи і побачили цей жах – дах протікає, вода тече по стінах. Нам не хочеться, щоб діти були у таких умовах. Власними силами ми замінити дах не в змозі. Та й саме приміщення групи потребує великого ремонту після такого, – розповідає «КП» мама дворічного хлопчика, який незабаром має піти у садочок.

Батьки звернулися до міської ради з проханням відремонтувати дах.

03844– На початку червня прийшли у міську раду і від імені батьківського комітету групи написали звернення. Його офіційно зареєстрували, зустрілися з міським головою, сек­­ретарем міськради. Мер пообіцяла. Та вже минуло півтора місяця, а проблему навіть не почали вирішувати, – продовжує співрозмовниця.

«Питання виділення коштів на проведення вищевказаних робіт розглядатиметься при внесенні змін до міського бюджету на 2018 рік у липні 2018 року. У разі позитивного вирішення питання щодо виділення коштів, дані роботи будуть виконані до кінця серпня 2018 року», – йдеться у листі-відповіді від міської ради на звернення батьків.

За місяць діти мають іти у садочок, проте батьки бояться відпускати їх у такі умови і хвилюються, що дах до кінця серпня так і не відремонтують.

– До початку занять залишився місяць. Батьки не можуть розпочати ремонт у групі, бо через день ідуть дощі і дах знову затікає. Тече дуже сильно, ганчірки вже не рятують, треба підставляти відра і миски. Тече по спільній стіні спальні, ігрової кімнати і коридору. Кожній мамі страшно відпускати свою дитину, адже від вологи може з’явитися грибок і пліснява. А це може викликати серйозні порушення здоров’я. Потрібно якнайшвидше розпочати ремонт даху. А так у нас і відмови немає, і конкретного нічого не роблять. Дочекаються вересня і дітям доведеться потім бути у таких умовах. Далі осінь – сильніші дощі, а незабаром і зима, – бояться батьки.

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner