Кіровоградець подарував ноутбук дівчині, яка стала продавати квас, щоби заробити на мрію

, Олена Сідорова

04014Житель обласного центру Олександр Лагодний здійснив мрію 15-річної Наталі Макогон, яка продавала квас у центрі міста, – подарував їй ноутбук. Зафільмувала цю подію подруга Олександра – топ-модель із Кіровограда Аліна Байкова.

Першим Наталю помітив волонтер Володимир Лебєдєв. Саме він розповів на своїй сторінці у Facebook історію дівчини і про її мрію, заради якої вона працювала ледве не все літо.

«Всі ви постійно бачите її в центрі – продає квас. Вона – інвалід із восьми років після інсульту. У неї віднялися ноги і вона не може ходити. Не буду багато розповідати, бо Наталя сама не любить говорити на цю тему. Здивувало те, що ця людина не просить милостиню, а працює щодня. О сьомій ранку вона вже на місці. Дібратися до місця роботи на інвалідній колясці їй непросто. Своїм прикладом вона надихає – посміхається і не падає духом. Вона працює, щоб зібрати кошти на мрію – новий ноутбук. Навчається вдома, живе лише з мамою, тато помер, коли їй було чотири роки. Друзі, купивши у неї квас, ми допоможемо здійснити мрію», – написав Володимир.

Користувачі соцмережі одразу кинулися збирати кошти, щоб швидше допомогти Наталі. А вже за день після розміщення оголошення Аліна Байкова опублікувала відео, як її друг Олександр Лагодний вручає дитині подарунок.

– Я це зробив не для реклами, це було від душі, – розповідає «КП» Олександр. – Напередодні ввечері побачив пост у соцмережі, розказав дружині, нам стало шкода дівчину. Зранку пішов, купив ноутбук, дорогою зустрів Аліну і ми разом вручили подарунок. Після цього мені стало легше від того, що одна мрія здійснилася. В житті треба робити добрі справи і тоді світ стане добрішим. Це була основна ідея вчинку.

Оскільки Наталя навчається вдома, такий подарунок для неї – неабияка цінність.

– Я була дуже вражена і здивована, – ділиться з «КП» дівчина. – Це було дуже несподівано. Перейшла навчатися в 11 клас. Ноутбук потрібен для навчання. У мене був старенький комп’ютер, який треба було ремонтувати, але це коштувало б дорожче, ніж купити новий ноутбук. На початку літа знайшла в інтернеті оголошення, попросилася на роботу, взяли мене не одразу, бо неповнолітня, але я вмовила маму і роботодавця. Вдячна Аліні і Саші за їхній вчинок.

Наступна мрія Наталі – вступити до вишу. У майбутньому вона хоче бути психологом і мати власний кабінет.

фото: Олена Сідорова
e-max.it: your social media marketing partner