Олександрієць встановив на подвір’ї сонячну станцію і тепер заробляє, лежачи на дивані

, КП

04038В Олександрії 41-річний директор приватного підприємства Олександр Федосов на власному подвір’ї встановив сонячну станцію потужністю 30 кіловат. У перший же день запуску чоловік заробив тисячу гривень за зеленим тарифом. Хоча ще кілька років тому навіть не здогадувався про таку можливість.

– Ще два роки тому я про цей зелений тариф нічого не знав. Якось поїхав у Дніпропетровськ дивитись вакуумний водонагрівач – колби, у яких на сонці нагрівають воду. Думав, вони можуть так нагрівати воду, що взимку можна мало витрачати на газ. Тоді директор тої фірми запевнив, що ці колби вигідні можуть бути лише для готелів, запропонував мені розглянути як варіант сонячні панелі і розповів про зелений тариф. Удома уже вивчив більш детально це питання, – розповідає «КП» Олександр.

Розібравшись, що і до чого, чоловік загорівся ідеєю встановити власну сонячну станцію.

– Зелений тариф – спеціальний тариф, по якому держава закуповує електроенергію у приватних осіб, згенеровану сонячними чи вітровими електростанціями. Я порахував приблизний процент доходу у місяць – доволі солідний прибуток. Вирішив, що поставлю сонячну станцію, – ділиться співрозмовник.

Аби звести у дворі такі панелі, довелося зібрати багато документів. Утім чоловік не гаяв часу і вивчав досвід інших підприємців, вчився на їхніх успіхах і помилках.

– Дуже довго оформлював документи. Станцію вирішив ставити у дворі, який колись належав батькові. Поки готував документи, передивився дуже багато таких станцій. Більше року їздив Кіровоградщиною, аби зрозуміти різницю між панелями різних фірм, хто скільки на яких заробляє. Був колосальний досвід на чужих помилках – побачив що і як треба і не треба робити, – зізнається він.

Запустив Олександр станцію у неділю, 12 серпня. І у перший же день заробив гроші, лежачи на дивані.

– Потужність станції – 30 кіловат, її вартість під ключ – 27 тисяч доларів. Учора (12 серпня – «КП») кожну годину перевіряв, скільки у мене набігло кіловат, і чесно, не міг усвідомити… Я от настільки звик, що є людський фактор, що треба працювати, а тут – лежиш, нічого не робиш, просто сонеч­­ко світить, а тобі гроші капають. Учора цілий день лежав на дивані і заробив тисячу гривень. Увечері вийшов – світився, як лампочка, зарядився, – сміється Олександр.

Чоловік своїм прикладом надихнув інших – до нього за порадами вже звернулися десятки людей.

– Телефонували багато людей, аби порадитись, що і як. Навіть люди, яких не знаю. Чим зможу – допоможу, – каже співрозмовник «КП». – Знайшов в Олександрії такі ж станції і ми завтра-післязавт­­ра будемо звірятися з ними – у кого скільки кіловат за день накрутило. І от наче за прогнозами, я маю заробляти на 10% більше, ніж вони.

 

фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner