Олена Кваша: Наше завдання – дати глядачеві максимум якісної і достовірної інформації

,

05283Напередодні нового телевізійного сезону Суспільного телерадіомовлення Кіровоградщини «КП» поцікавилася, які зміни відбулися у наповненні контенту, що цікавого готують для глядачів і слухачів журналісти каналу «Кіровоград». Про новинки розповіла продюсер – Олена Кваша.

– Незважаючи на складну ситуацію з фінансуванням усієї системи Суспільного мовлення країни і скороченням працівників (колектив телерадіокомпанії зменшився майже вдвічі), це не привід опускати руки і виправдовуватися перед глядачем, що через проблеми, подивіться що-небудь. Наше завдання – продукувати якісні програми, дотримуватися інформаційного балансу, подавати достовірні факти і менше оціночних суджень, тобто – робота за стандартами Суспільного мовника, – наголошує Олена Кваша.

Нині обласний суспільний мовник має більш як три години власного ефіру, каже продюсерка. Зокрема, ранковий блок, «Тема дня» і новини, які виходять сім разів на день. Усе мовлення відбувається у прямому ефірі. Для цього журналісти активно вчаться без відриву від роботи. Нещодавно започаткували і заняття з техніки мовлення, які проводить Заслужена артистка України Ірина Дейнекіна.

05284– Завжди має бути місце для творчості, інновації, – переконана співрозмовниця «КП». – Тому вирішили поєднати теле- і радіо­­ефіри. Усе, що відбувається в студії і транслюється по телевізору, можна почути по радіо. Це спілкування зрозуміле слухачеві. Ми довго радилися й обрали найоптимальніший варіант – поєднати два ефіри, аби нашу інформацію дізналося якомога більше людей.

Відтак, ранковий ефір доступний слухачам нашого радіо, яке в обласному центрі можна слухати на хвилі 91,2 ФМ, в Олександрії – 101,2, Новоукраїнці – 104,8, Світловодську – 99,2, Смоліному – 101,2, а в Благовіщенську – 107,7 ФМ.

У створенні прямих телерадіо­­ефірів обласний телеканал став першим в Україні. Таких проектів поки немає у жодному іншому регіоні.

– Поки ми перші. До нас звертаються колеги з інших областей із проханням поділитися досвідом, щоб і в себе запустити подібні проекти. Ми ділимося, – зізнається Олена Кваша. – Так нам успішно затвердили «Радіомайдан», і наш ефірний час збільшився ще більш як на півгодини. Чекаємо на рішення ще по трьох проектах у сфері культури, мистецтва й освіти. Які це будуть передачі – поки триматимемо «інтригу», але маємо надію, що скоро глядачі все побачать самі. Поки упевнено можна анонсувати продовження проекту «Звіт наживо».


05286– Це проект журналістів суспільно-політичної редакції. Фактично це інформування глядача у прямому ефірі про діяльність органів місцевої влади. До дискусії запрошуємо представників органів самоврядування, засобів масової інформації, громадських організацій. У жовтні стартують ще два нові проекти – «Виборчий округ» і «Дебати на вимогу». Перший – суспільний мовник пропонує народним депутатам, другий – майданчик для дискусій на гострі суспільно-політичні теми у рамках прямого ефіру, – пояснює Олена Кваша.

Серед новинок, продюсерка хвалиться «фішками», які з’явилися вперше в ефірі саме телерадіомовлення Кіровоградщини.

– Ми перша філія в державі, яка почала здійснювати спільні прямі ефіри на декілька регіонів. Поки охопили сусідів – Черкаську і Полтавську області. Показуємо «Ранкову каву». Це проект, який покаже глядачеві, що є цікавого у нас і в сусідів, куди можна поїхати на екскурсію, як спланувати свій вікенд. В ефірі працюють наші ведучі і колеги з сусідніх телеканалів. Усе відбувається на відкритих локаціях, тому активно використовуємо теплу пору року, – каже вона і додає, крім цього проекту, суспільники впроваджують прямі трансляції з концертів, що відбуваються в обласному центрі, з інших заходів. – Такі прямі ефіри транслювали з Чемпіонату Украї­­ни з легкої атлетики, Чемпіонату Європи з бейсболу, плануємо показати у прямому ефірі виставку «АгроЕкспо». Зокрема, панельні дискусії на агропромислові теми звучатимуть і в прямому ефірі обласного радіо.

 

05285

З особливим теплом Олена Кваша розповідає і показує оновлену студію. Це теж зміни, які суспільники зробили власними руками і з допомогою 05287друзів. Каже, прибирали, фарбували, переставляли, ремонтували і оновлювали меблі самі. З дизайнерськими рішеннями в оформленні студій допомогли друзі – Ірина Півень, Сергій Петров і Олексій Дуванов. Тепер там є душа кожного члена колективу, переконана продюсерка.

– А ще в студії «Ранкової кави» є портрети всіх телевізійних ведучих, які намалювали маленькі вихованці студії Анни Іванової «Індиго», – хвалиться співрозмовниця «КП» і додає, саме цей проект оновився практично стовідсотково. – У «Ранковій каві» відбулися радикальні зміни – з’явилися нові ведучі. Вони ще вчаться, намагаються рости професійно. Це дуже добре, що є такі навіжені, у гарному смислі цього слова, люди, які не бояться експериментувати і вчитися. Завдання регіонального медіаменеджменту – всіляко сприяти творчій ініціативі, знаходити талановитих телевізійників і радійників, що вони і намагаються виконувати.

Про подальші плани продюсерка суспільного говорить стримано. Каже, спочатку зроблять усе необхідне, аби на 100% гарантувати спроможність планів, а поки – саме час активно працювати.

 

фото: Ігор Філіпенко та каналу

e-max.it: your social media marketing partner