В Олександрії батьки скаржаться на побори і знущання над дітьми у дитсадку

, КП

05785В Олександрії батьки дітей, які відвідують тамтешній дитячий садочок №2 групу «Перлинка», скаржаться на неодноразові побори та навіть знущання над малими. Дорослим терпець урвався, і ті пішли з’ясовувати стосунки до завідуючої закладом. Наразі батьки написали звернення до мерії, а чиновники в свою чергу проведуть службове розслідування.

– Коли прийшли у дитячий садочок на збори, батьки почали обурюватися, що їм часто доводиться щось купувати за власний кошт для дитсадка – спочатку купили принтер, потім заправляли його. Приїхала якась комісія і сказала, що не відповідає нормам приміщення – треба відремонтувати. Знову за кошти батьків, – розповідає «КП» голова громадської організації «Думка громади Олександрії» Олександр Кіяшко, якого батьки запросили підтримати їх.

Завідувач дитсадка заперечує, що батьки купували принтер, а от вихователька групи підтверджує. Усе це зафіксовано на відео, яке активіст записував під час зустрічі.

Завідуюча садочком Ольга Кудлай: Ні, не купляють батьки оргтехніку.

Вихователь групи: Ні, чому? Я вихователь, я скажу, що купили.

Завідуюча: Ну, завідувач не може все постійно контролювати…

Вихователь групи: Вони купили, але ми можемо віддати.

Олександр Кияшко: А нащо ви тут є?

Завідуюча: Ну значить звільнюся…

– Проводили свято Нового року, батьки запросили відеооператора, – продовжує розповідати «КП» Олександр Кіяшко. – Тоді завідуюча нібито у нього вимагала 10% «відкату» за те, що той у цьому садочку заробляє гроші.

Завідуюча дитсадком Олена Кудлай такі вимоги не прокоментувала.

– Я не знала, що у вас ведеться зйомка. Я пояснюю, будь-яка відеозйомка, яка проводиться у закладі не працівником, оператор повинен підійти до керівника і показати санітарну книжку, це є вимогою. Все. Він не підійшов, не показав. Свято проводиться для дітей! Це не концерт для вас. Ми працюємо над цим зараз. Діти повинні бачити вас, не ваші гаджети, не ваші камери, а спілкуватися з вами. Це дуже важливо для таких маленьких дітей. Але суть у чому? Дуже образливо, коли людина приходить і не показує документи. Оце для мене дуже важливо, – говорила під час зустрічі з батьками завідуюча дитсадком.

Однак під час зустрічі з’ясувалися факти страшніші, ніж побори. Кажуть, дітей б’ють та зачиняють у туалетах.

– Батьки поскаржилися, що когось із дітей бив по голові працівник дитячого садка. Завідуюча на прохання прокоментувати просто промовчала. Далі з’ясували, що дітей закривали у туалеті і навіть якомусь хлопчику причавили пальці дверима, – продовжує співрозмовник «КП».

Спілкуватися з журналістом батьки відмовляються, бо бо­­яться наслідків. Однак на відео чути, як говорять про побиття.

– Мені постійно зауваження роблять через поведінку. Я з дитиною проводжу вдома бесіди. Але бити по голові... Вихователька каже: «А він знаєте, що робить?..». Я знаю, що він робить, але яке ви мали право підіймати руку! – говорить на відео мама одного з вихованців.

– Та тут дітей в туалеті закривають, бо вони їй заважають, – скаржаться інші батьки.

Після такого інциденту міський голова Олександрії Степан Цапюк заявив, що акцію спланували навмисне.

– З мого боку, це чисто спланована операція. Чому я говорю, що чисто спланована, бо та жінка, яка телефонувала батькам і організувала такий захід, працює в районній адміністрації. Вона державний службовець. Вона знає закон про звернення громадян. Згідно з законом про звернення громадян, якщо є якісь порушення в роботі працівників бюджетних організацій, будь-яких організацій, пишеться письмова заява і якщо на неї не реагують, тоді йде далі по інстанціях. Тут ніяких заяв не було, – коментує у сюжеті телеканалу «КТМ» Цапюк.

Наразі батьки написали заяву у міську раду, за якою проведуть службове розслідування.

– Створена комісія, яка вивчає факти, зазначені у скарзі. Якщо вони підтвердяться, то усіх винних осіб звільнять, – прокоментували «КП» у прес-службі міської ради.

«КП» також кілька днів поспіль намагалася зв’язатися з адміністрацією скандального дитячого садка, однак телефони, вказані на сайті управління освіти молоді та спорту Олександрійської міськради, не працюють.
e-max.it: your social media marketing partner