Переможець «Голосу серця» мріє взяти участь у «Голосі країни»

,

06075Коли співає серце, перемога гарантована. Це вкотре довів юний вокаліст із Олександ­­рії Захарій Пазинич, який обійшов більш як сорок учасників відкритого фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Голос серця», що відбувся днями в Кропивницькому. Хто гранував талант юнака і про що мріє вокаліст, дізнавалася «КП».

Захарій Пазинич навчається в одинадцятому класі олександрійської школи №2. Але за плечима вже має музичну освіту – закінчив музичну школу по класу фортепіано. Нині вже два роки навчається у класі сольного і хорового співу з викладачем Анжелою Кузьміновою. Захара добре знають як в Олександрії, бо без його виступів не обходиться жоден концерт, так і далеко за межами міста, бо не раз ставав переможцем різноманітних музичних конкурсів.

– Захарій навчається другий рік у класі вокалу, до цього закінчив музичну школу по класу фортепіано. Хлопець хороший, перспективний, з ним цікаво працювати, – розповідає про свого учня педагог Анжела Кузьмінова і додає, разом підбирають репертуар, який би відкривав усі грані таланту юного вокаліста. Такий творчий тандем учителя і учня дає успішні результати – Захарій не раз ставав лауреатом різноманітних музичних конкурсів.

В обласному фестивалі-конкурсі вокального мистец­­тва «Голос серця» олександрієць узяв участь уперше і одразу отримав перемогу.

– У цьому фестивалі взяли участь уперше. Трохи хвилювалися, адже конкуренти були сильними, підготовленими. Але це Захарія ще більше підбадьорювало і мобілізувало до гарного виступу. Він не схибив, заспівав блискуче. Стати кращим із чотирьох десятків підготовлених виконавців ще більш почесно і радісно, – хвалиться своїм учнем Анжела Кузьмінова.

Захар займається музикою з восьми років. Каже, звик до виступів і конкурсів, тож, їдучи на «Голос серця», був упевнений у власних силах.

– Я був упевнений у собі. Просто хотілося показати свої здібності, гарно виступити. Після виступу були гучні аплодисменти, до мене підходили люди, дякували і хвалили. Це приємно вразило, – ділиться враженнями Захар Пазинич і додає, ця перемога надихнула на нові звершення. Каже, нині наполегливо готується до вокального конкурсу імені Оксани Петрусенко, який відбудеться у травні в Херсоні.

За свого учня хвилюється й Анжела Кузьмінова, адже відчуває велику відповідальність за його підготовку.

– Зараз готуємося до вокального конкурсу імені Оксани Петрусенко. Це дуже вагомий конкурс, високий рівень, тому треба докласти максимум зусиль, – говорить про плани педагог і додає, вірить у свого учня. За плечима співрозмовниці «КП» – майже три десятиліття музичної підготовки дітей, багато її учнів обрали у житті музичні професії, вступили в музичні училища, консерваторії.

Своїми педагогами і учнями гордиться директор Олександрійської дитячої музичної школи Ірина Кравченко. Каже, у талановитого педагога – талановиті й учні.

– Наша школа славиться талантами. Усі добре знають вокальний ансамбль «Чарівні перлини» і хор старшокласників «Барви», якими керує Анжела Кузьмінова. А Захарій Пазинич взагалі візитівка нашої школи, – гордиться успіхами Ірина Кравченко.

Нині для Захарія Пазинича дуже відповідальна пора, бо попереду зовнішнє незалежне оцінювання і вступ до вишу. Де навчатиметься, хлопець ще вирішує, але точно знає, що своє майбутнє пов’яже з музикою. Звісно мріє і про нові перемоги.

– Хочу взяти участь ще в багатьох конкурсах, але найбільше – в «Голосі країни», – поділився мрією співрозмовник «КП».

 

фото: Анжела Кузьмінова

e-max.it: your social media marketing partner