Продовження історії: Розчищати вулиці від снігу на обладнаному «Москвичі» виїхав житель Нового

, КП

06248Історія про Юрія Орлова, який на власному УАЗику розчищав сніг у Кропивницькому, отримала масу схвальних відгуків – тисячі репостів і захоплених коментарів у соцмережі. Але і це ще не все. Чоловік надихнув інших на добру справу. 23-річний Ярослав Білінський обладнав свого «Москвича 2140» снігоочисною лопатою і теж виїхав на боротьбу з кучугурами.

– Я йшов додому з роботи. Дороги на селищі третій день ніхто не чистив, тому було важкувато пробиратися. Я зайшов до зятя, порадився, і вирішили, обладнати машину лопатою для чистки снігу. Однією з мотивацій була історія про чоловіка, який на УАЗику розчищає дороги. Мої батьки живуть недалеко від нього. Бачу, він їздить. Думаю, а чим я гірший, чому не можу так само зробити і допомогти цим собі, для родини зробити щось корисне і людям. Чому б ні? – розповідає «КП» Ярослав Білінський.


Із непотребу, який був у гаражі, чоловік із родичем змайстрував снігоочисну лопату до «Москвича».


06249– У той день, після нашої розмови буквально хвилин через 15 проїхав трактор і розчистив вулиці. Але ідея залишилася. Вирішили її все таки реалізувати. Нічого складного не було. Було колесо від вантажівки, ми його розрізали, додали трохи дерева і от так вийшла ця лопата. До пристосування для буксирування прикріпили її, – каже чоловік.


Після того, як машина була готова, Ярослав вирішив випробувати її.


– Спочатку розчистив біля свого будинку. Потім до кінця вулиці. Тому що трактор вузько прочистив, частина доріг все рівно була у кучугурах. Їду зранку на роботу, а до школи ідуть діти, дорослі на роботу і стрибають у сніг, щоб пропустити мене. То вирішив ширше прогорнути дорогу і провулки, де трактор взагалі не пройшов. Машині сил вистачає. Але є певні не зручності, бо вона ж не розрахована на те, щоб перед собою штовхати щось, – продовжує Ярослав.


Чоловік зізнається, якщо знову засніжить, готовий виїхати.


– Чому б ні, встану на годинку раніше і перед роботою почищу вулиці. Це не складно. У мене машина на газу, я багато не витрачаю. Хтось каже, що це дорого, немає часу. Але якщо хочеться знайти вихід, його можна знайти завжди, – підсумував Ярослав.


Як раніше повідомляла КП, житель Кропивницького Юрій Орлов обладнав свого УАЗика снігоочисною лопатою і за власною ініціативою другий рік поспіль допомагає комунальникам боротися з заметами. Грошей за роботу не бере. Найкраща плата для нього – вдячність людей.

 

фото: надане героєм, із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner