Учителька з Кропивницького стала кращою у міському конкурсі «Міс Освітянка»

,

07081Майже півстоліття молоді вчителі обласного центру змагаються за звання кращого у конкурсі «Міс освітянка і містер освітянин». Презентують власні ідеї, вражають креативом і харизмою. Цьогоріч, обійшовши шістьох конкуренток, перемогу здобула вчителька англійської мови кропивницької школи №2 Аліна Худякова. Чому вирішила взяти участь у змаганні і як перемога позначиться на педагогічній роботі, – розповіла «КП».

Аліна Худякова – молода вчителька, в освіті працює другий рік, а в кропивницькій школі №2 лише перший навчальний рік. До цього ніколи участі у схожих конкурсах не брала, аж раптом вирішила: треба колись починати.

– Вирішила спробувати свої сили. Мені було цікаво побачити, що придумають інші конкурсантки. Особливо відзначилися учасники-хлопці. Їхня презентація «50 відтінків скромності» була просто неперевершеною. Звісно для мене було багато пізнавального і корисного у цих змаганнях, багато ідей можна використати у позашкільній роботі з учнями, – ділиться Аліна і каже, до конкурсу готувалася дуже оперативно. – Усього тиждень, але це був такий тиждень! Удячна за підтримку колегам, які в усьому допомагали. Ми постійно обговорювали різні ідеї, виграновували кращі варіанти номерів. Власне, це була командна робота, тож моя перемога – це велика заслуга усіх, хто мені допомагав і підтримував.

Хоча в цьому навчальному закладі Аліна Худякова працює неповний навчальний рік, її одразу прийняли в колектив і, що головне, полюбили діти.

– Учні мене одразу полюбили, кажуть, добрішої вчительки, ніж я, немає, – сміється співрозмовниця «КП» і додає, відповідає дітям взаємністю. – Я одразу відчула, що робота в школі – це моє. Дуже подобається спілкуватися з дітьми.

Одразу після перемоги у міському етапі конкурсу Аліна Худякова стала зіркою своєї школи. Шалена підтримка колег під час змагань додавала впевненості, а вітання учительського колективу і учнів додали віри, що можна ставити й вищу планку.

– Мене одразу всі почали вітати й особисто, і в соцмережах. Та й досі вітають… Дуже приємно відчувати, що за мене вболівало стільки дорослих і дітей, – зізнається «Міс освітянка» і зауважує, то був перший досвід участі у такому заході, але тепер, переконана, точно не останній. – Зараз готуюся до обласного етапу, який відбудеться вже наприкінці березня. Ставлю для себе високу планку, бо розумію, що конкурентки теж будуть сильними.

Учителька констатує, такі конкурси дуже потрібні, бо дають молодим педагогам мотивацію до розвитку, упевненості і віри, що можна досягти будь-якої поставленої мети.

– Це традиційний конкурс для молодих учителів. Уже кілька десятиліть поспіль педагоги мають можливість показати кращі професійні якості, презентувати себе як особистість, свій навчальний заклад, креативність… Протягом останніх років конкурс дещо змінився, став сучаснішим, – розповідає організатор, голова Кропивницького міськкому профспілки працівників освіти і науки Олександр Дзюба і додає, захід не тільки розкриває особистість молодих учителів, а й дає стимул у роботі, піднімає їхній авторитет у педагогічному й учнівсь­­кому колективах шкіл.

 

фото: надане героїнею

e-max.it: your social media marketing partner