Родина з обласного центру переїхала у село, щоб рятувати собак

,

07082Ідею про переїзд із Кропивницького до села родина Калачевих виношувала доволі довго. Зрештою, наважилися. Продали трикімнатну квартиру. Придбали неподалік обласного центру у селі обійстя й облаштували біля власного будинку невеличке приміщення для знедолених собак. Так два десятки учорашніх чотирилапих безхатьків отримали шанс на нове життя.

– Ми давно думали про переїзд за місто, – розповідають Калачеви. – Розглядали різні варіанти. І ось в один момент так стали зірки, що нарешті реалізували свою мрію.

Фокс – учорашній собака-безхатько, один із урятованих Мариною Калачевою. У лютому жінка підібрала його на узбіччі, де він помирав від переохолодження. У сімейному міні-притулку собака наймолодший.

– Він практично замерз, – розповідає про підопічного Марина. –
Я його випадково помітила. Довелося відкопувати. Кинула в машину і понеслася до ветклініки. Там його врятували.

Незрячу Чупу Марина підібрала у міському парку близько року тому. Тварину власники вигнали з дому через хворобу. Жінка собаку підлікувала й залишила у себе.

– Сьогодні вона почувається прекрасно, як удома. Ніхто її не ображає. Навіть навпаки. Інший підопічний Філ став для неї поводирем – постійно відштовхує від стін, щоб вона не травмувалася, – продовжує співрозмовниця.

Брати на перетримку тварин Марина вирішила рік тому. У той час Кропивницьким покотилася хвиля масових отруєнь тварин-безхатьків. Щоденно на очах містян гинули десятки вуличних собак. Аби врятувати чотирилапих від смерті, вирішила з чоловіком продати трикімнатну квартиру й придбати приватний будинок за містом. Там поруч зі своїм житлом збудували окрему хатинку для собак.

Сьогодні родина дбає про два десятки скривджених людиною собак. Кожна проходить медичне обстеження, лікування, профілактичні щеплення. Далі Марина шукає підопічним нових господарів. Поки прилаштувала двох.

Щомісячне утримання вчорашніх безхатьків родині обходиться щонайменше у п’ять тисяч гривень. Допомагають друзі й колеги. Нині жінка мріє про інвестора, який би допоміг звести ще одну хатинку для врятованих собак.

 

07083

 

текст: Юлія Бабак, Ірина Іванова

фото: Юлія Бабак

e-max.it: your social media marketing partner