У кропивницьких школах запроваджують електронний класний журнал

, КП

07220Проект наразі реалізують у тестовому режимі у рамках національного експерименту з міністерством освіти і нау­­ки України зі впровадження інформаційних технологій. Участь в освітньому експерименті беруть п’ять шкіл обласного центру.

Усіх директорів кропивницьких шкіл, кого зацікавили такі інновації, запросили на презентацію.

– Система «єдина школа» замінює повністю паперовий документообіг. Наразі зараз Міністерство освіти й науки дало старт всеукраїнському експерименту. Для батьків – це додаток для повного відображення успішності дитини, присутності й ознайомлення з домашніми завданнями, – пояснює співавтор проекту Олексій Луганський.

У рамках експерименту розробники надають школам планшети. Кажуть, усі додатки зручні і зрозумілі. Кожен учитель під власним паролем заходить у систему, отримує доступ до електронного списку класів, де викладає. Обирає предмет, тип занять, виставляє оцінки, записує домашнє завдання. У додаток для батьків приходить сповіщення про оцінку їхньої дитини і завдання на наступні уроки.

– Це дуже сучасно. Така форма, на мою думку, полегшить роботу самого вчителя, залучить широку масу батьків, вчасно бачити і відслідковувати досягнення своїх дітей, – зауважує директор навчально-виховного об’єднання «Мрія» Лілія Титеренко. – Ми живемо в час інформаційних технологій. І як навчальний заклад не можемо зупинятися на тому, що маємо.

Участь в освітньому експерименті наразі зголосилися взяти п’ять шкіл обласного центру. Для них влаштували окреме експрес-навчання.

– Це експеримент. І нам запропонували, що разом зі шкільним журналом буде вестися електрон­­ний, до якого матимуть доступ і вчителі, і батьки, – коментує начальник управління освіти міськ­­ради Кропивницького Лариса Костенко.

Тестуватимуть онлайн-журнали протягом двох місяців. Після цього батьки і шкільний колектив вирішуватимуть – погоджуватися на новацію чи залишити все, як є.

 

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner