Чим вражав кропивницький музейно-туристичний фестиваль туристів із усієї України?

,

07409Кіровоградщина з кожним роком стає все привабливішою для гостей, кажуть організатори сьомого Центрально-українського музейно-туристичного фестивалю, який відбувся минулих вихідних в обласному центрі. Що цікавого можна побачити, де відпочити, які нові маршрути відкрити мандрівникам, дізнавалася «КП».

Більше двох десятків туристичних локацій представили гостям фестивалю майже всі райони та об’єднані територіальні громади області в дендропарку Кропивницького. Показати власні принади запросили представників туристичної галузі з семи регіонів України.

– Кіровоградщина може дивувати, має що показати і пропонує туристам, як малим, так і дорослим, безліч різноманітних цікавих і пізнавальних екскурсій, місць для відпочинку й оздоровлення, – наголошує організатор фестивалю, очільниця департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська.

Вона переконана, кожен район області має туристичний потенціал.

– Наше завдання сьогодні – розвивати регіональний туризм, відкривати тематичні маршрути, створювати заходи подієвого туризму, популяризувати зелений туризм. Кіровоградщина має більш як сім десятків популярних об’єктів, – уточнює Валентина Животовська.

Одним із таких тематичних маршрутів – театральними стежками Кропивницького – мандрували гості фестивалю з Донецької, Запорізької, Полтавської, Житомирської, Тернопільської, Чернівецької та Чернігівської областей. Дізналися про життя корифеїв, зародження і розвиток першого українського театру.

– У Кропивницькому я вперше і вражена не тільки архітектурною красою міста, а перш за все гостинністю і привітністю людей. Саме місто вражає архітектурою. За нею можна визначити культурні «мазки», які залишили різні епохи. Старі будинки – це культура високого суспільства, радянська епоха залишила свій штрих «червоної» ідеології, а сучасники творять свій демократичний «мазок», – ділиться враженнями директор Тернопільського обласного комунального музею імені Лепкого в Бережанах Ірина Ухман і додає, сьогодні очевидним є велике бажання людей об’єднуватися культурою, аби не тільки показувати красу нашого народу, а насамперед ідентифікувати Україну у світі. У цьому плані розвиток внутрішнього туризму є найкращим чинником.

Якісну організацію і насичену програму фестивалю відзначили й гості з Донеччини.

– Уже приїздила на подібний захід торік, тож можу порівняти. Кіровоградщина краще підготувалася до туристичного сезону. Приємно вразили чисті вулиці.., – ділиться емоціями очільниця відділу краєзнавства та туризму Донецької облдержадміністрації Валентина Лимаренко і зізнається, найбільше вразило, що вечірніми вулицями Кропивницького можна ходити безпечно, не боячись.

Разом із тим, відзначають гості фестивалю, є й спільні проблеми для усіх регіонів. Перш за все це неякісні дороги і відсутність достатньої кількості готелів. Однак те, що в Україні повернулися «обличчям» до внутрішнього туризму, хороший знак і для наповнення місцевих бюджетів, і для розвитку територій.

фото: Ігор Філіпенко
e-max.it: your social media marketing partner