У Новоукраїнці відкрили сучасний скейт-парк

,

07467Ідею створити у Новоукраїнці скейт-парк подала тамтешня молодь. Міська рада підхопила ініціативу, а завдяки міжнародній програмі, що підтримує об’єднані громади, проект вдалося втілити у життя.

Ірина Донченко вперше стала на ролики два роки тому. Завдяки майданчику змогла навчитися кататися по-новому. До того ж, цей активний і корисний відпочинок значно кращий за дозвілля біля телевізора, запевняє дівчина.

– Це дуже добре, що дітям передалася така ідея і її втілили в життя. Сидіти у вихідні вдома це не так цікаво, як прийти і навчитися чогось нового. Я знайшла дуже багато нових друзів, бо вони також цікавляться цим і ми намагаємося спільно навчати один одного якихось трюків. Я вмію спускатися з гірок, підніматися також на різні платформи, – говорить Ірина.

Ініціювали будівництво скейт-парку школярі. Вони звернулися за підтримкою до міської ради. Завдяки співпраці з програмою «DOBRE», що допомагає розвитку об’єднаних територіальних громад, проект реалізували. Витратили 670 тисяч гривень, 30% із них виділив міський бюджет. На ці кошти побудували рампи, придбали обладнання та облаштували територію.

– Звернулися ми в першу чергу до міської ради. Хоча проект написали на форумі «DOBRE» і спочатку подавався саме в цю програму. Потім ми навіть не сумнівалися, що нас підтримають.

Минуло здається десь півроку… Ми дуже раді, дуже раді діти, – ділиться співавтор проекту Софія Мазур.

З нагоди відкриття парку запросили й директора програми «DOBRE» зі Сполучених Штатів Беррі Ріда. На його думку, головне – налагодити діалог і співпрацю між об’єднаною громадою та молоддю.

– Ми продовжуємо співпрацю з об’єднаними громадами. Вивчаємо, що вони хочуть і чого потребують, залучаємо якомога більше сіл. Допомагаємо молоді стати частиною громади, залишитися тут, робити кращою не лише саму громаду, а й своє життя в ній. У свою чергу, молодь повинна бути активнішою і не боятися заявляти про свої потреби, – наголошує директор програми USAID «DOBRE» Беррі Рід.

Через надзвичайну популярність скейт-парку міська влада розглядає можливість будівництва ще одного такого майданчика. На це планують витратити лише кошти об’єднаної громади.

– Люди починають розуміти, що змінювати світ і простір навколо себе повинні вони самі. При всій повазі до актуальності теми, не Президент, не прем’єр, а самі українці повинні робити комфортними стадіон, парк, майданчик, чистий, гарний, безпечний. А ми – як влада – завжди готові молоді допомогти. Я щасливий тим, що саме в Новоукраїнці така активна молодь, – підсумував голова Новоукраїнської громади Олександр Корінний.

текст: Алла Зейферт

фото: міська рада
e-max.it: your social media marketing partner